Tisdagen den 27 mars 2018: Mys orsakade spricka, men sambohäxorna flyger runt ändå


 Kära dagbok…

Läsning i väntrummet hos tandläkaren

Jag hann läsa en stund i väntrummet också.

Härom kvällen, när vi hade mys i sambobubblan, bet jag i en oliv. Hårt. Den var inte urkärnad. Ganska ont gjorde det. Som om en tand fick ett blåmärke. Men det började inte ila i tanden och ingen flisa flög. Tanden har bara… ömmat lite. Idag hade jag passande nog tid för undersökning och kontroll hos min tandhygienist och min tandläkare. Det är nästan på dagen två år sen jag var där sist. Livet har kommit emellan och både jag och mottagningen har avbokat, bokat om och avbokat igen. Jag blev lite irro i morse när mottagningen ringde under min morgonpromenad till jobbet, men av olika skäl ville de styra om min tid och jag fick komma dit lite tidigare.

Idag var en bra dag att gå neråt stan, för jag utförde ett par ärenden på vägen. (Jag hann dessutom läsa min spännande bok på gång i fem minuter i väntrummet – boken närmar sig slutet!) Sen var jag förstås allmänt hysterisk hela morgonen på jobbet. Jag tror att jag berättade fem gånger för dem som orkade/inte orkade höra på att jag skulle till tandläkaren. Hur som helst överlevde jag besöket, men det hade blivit en spricka i amalgamlagningen som satt i ”olivtanden”. Så nu ska mitt sista amalgam bort och bytas mot nåt mer hälsosamt tandlagningsmaterial. Vidare ska ytterligare en lagning fyllas på. Idag fick jag putsat och polerat och tänderna blev röntgade. Fast först ville inte tandhyggans dator plocka in mina tandbilder. Moahahahahahahaaaa… Jag har väl ett magnetfält med piggar runt mig…

∼ ♦ ∼

Jobbat har jag gjort både före och efter tandläkarbesöket. Jag deltog i ett sedvanligt avstämningsmöte, tog tag i en akut språkgranskning och hade ett möte kring en nylansering av startsidan till en av webbplatserna jag är ansvarig för. Sidan är inte helt klar rent innehållsmässigt, men den publicerades ändå under eftermiddagen.

Trätrappan i Segerstedthuset

Den här bilden, fast beskuren och på annan ledd, har en viss framstående roll på den nya startsidan.

∼ ♦ ∼

Påskkärring

Det är påskpyntat på Main Street. Själva flyger vi omkring i hemmet.

Hemma på Main Street har det pyntats. Det är ju påskvecka och på påskafton får vi gäster. Vi blir fem personer som firar påskafton tillsammans och just nu känns det lite lagom med tanke på att vi ännu inte införskaffat ett nytt köksbord där fler personer får plats. Ryktet säger att det kommer utrikes besökare i nästa månad. Kanske fixar vi nytt bord till dess. Jag bad min sambo tala om för ”alla” att vi faktiskt fyller år båda två i april också. Det kan ju vara bra för gäster, besökare och närmast sörjande att känna till att vi sannerligen inte behöver fler saker, men ett köksbord behöver vi. Och en hallmatta. Och ett marinblått överkast som vi har sett i en affär. Och… nej, nu ska Hagalna Häxan sluta. Det blir nog inga pengar över efter tandläkeriet. Dagens räkning var på ungefär 1 600 kronor. På skärtorsdag, när resten ska fixas, får jag punga ut med ytterligare cirka 2 500 kronor. Tänderna ses liksom inte som en del av kroppen och högkostnadsskyddet är löjligt lågt – jag fick 300 kronor avdragna. Men jag är glad och tacksam att jag idag har dessa pengar. Det hade jag inte för två år sen. Sen började mitt liv att vända. Min tandläkare och jag har emellertid varit varandra trogna sen 1990-talet. Dômentandläkarna rule!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Familj, Jobb, Krämpor, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Tisdagen den 27 mars 2018: Mys orsakade spricka, men sambohäxorna flyger runt ändå

 1. Anne CE skriver:

  Tandläkaren är en plåga, inte minst för plånboken. Men å andra sidan skönt när det är gjort och de är ju bra att ha när tänderna gör ont. Men visst är det intressant att tänderna liksom inte tillhör kroppen, undrar just hur den som bestämde det tänkte!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja jag är nog mest nervös för kostnaden. Min tandläkare och min tandhygienist är så snälla och idag gjorde det inte alls ont när de undersökte. Intressant, som sagt, att tänderna inte tillhör kroppen. Ungefär som psyket, det är inte heller kroppen, riktigt…

   Gillad av 1 person

   • Anne CE skriver:

    Ja nog är det kostnaden som gör mest ont, det har du så rätt i 🙂
    Nej, psyket är också en del för sig har jag förstått. Vi är alldeles uppenbarligen splittrade vi människor!

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    När det gäller tandläkaren är det nog som sagt kostnaden som är smärtsammast. Min tandläkare är så söt och snäll annars. 😁

    Gillad av 1 person

   • Anne CE skriver:

    Min är i alla fall snäll – och lite tokig, man vet aldrig vad hon hittar på 😉 (på ett positivt sätt menar jag nu)

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Jag är inte helt säker att jag skulle känna mig bekväm med din tandläkare… 😮

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.