Ett vin: Amarone della Valpolicella 2013


Ett inlägg om ett vin.


 

Amarone della Valpolicella 2013

Ett gott vin till ett bra pris.

När somliga har avslutat ett arbetspass som heter duga och andra laddar för en ny arbetsvecka… Vad passar bättre då än att avrunda kvällen med några goda lagrade ostar och ett riktigt gott vin? Jag plockade ur vinskåpet fram en flaska Amarone della Valpolicella 2013 som jag troligen gav Fästmön i julklapp. Vinet kostade 190 kronor. Det gäller att köpa och ge bort bra presenter – så att en kan få en stunds njutning själv, eller hur..? Nåja, Anna var med på att jag korkade upp flaskan. Den luftades och ljummades – ovanpå diskmaskinen. Här drar vi nytta av allt vi kan.

Systembolaget rekommenderar att vinet serveras till mörkt kött eller lagrade hårdostar. Vi drack det till lagrade hårdostar och dito dessertostar. Vinet passade utmärkt till båda typerna av oss. Som avrundning blev det även lite choklad.

Så här kan en läsa på Systembolagets webbplats om vinets smak och doft:

”Kryddig, utvecklad smak med fatkaraktär, inslag av russin, plommon, kakao, pinjenötter och vanilj. […] Kryddig, utvecklad doft med fatkaraktär, inslag av plommon, choklad, pinjenötter, torkade körsbär och vanilj.

Vinet smakade tydligt av russin och choklad. Det var fylligt och hade en lång eftersmak. Till kittosten passade det särskilt bra – det lockade fram en sorts nötsmak som var ljuvlig. Vinet var lättdrucket, så glas nummer två drack jag till några bitar frukt- och mandelchoklad. Även det smakade ljuvligt.

Ett gott vin till ett bra pris, är min sammanfattning. Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Familj, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.