Våffeldagen 2018, förmiddag: Katter och kaffe här och där


 Kära dagbok…

Mini hänger över fåtöljen

Mini är hemmets drottning. Eller kejsarinna, snarare.

Försök köra bort den här ilskna mamman från skrivbordsstolen så att du kommer åt att sätta dig vid datorn en stund får du se… Det är inte det lättaste. Mini och jag har stora kamper om rätten till stolen. Nu är ju jag större än Mini, så jag vinner. Men det sker inte utan fajt och blessyrer med blodvite till följd. (Nej, ingen bild, jag svimmar vid åsynen av blod.) I vart fall lyckades jag idag få kattan att lämna stolen. Hemmets drottning kejsarinna blev så sur att hon till och med lämnade Bokrummet. Annars brukar hon sitta på mattan nedanför och stirra ut mig, ge mig onda ögat, tills jag är färdig.

Biltvätt

Lite läskigt var det allt i biltvätten, men inget dåligt hände.

Jag tog mig i kragen igår kväll och gjorde de sysslor som återstod, det vill säga torkade av i badrummet och på gästtoan, åkte och tvättade Clark Kent* och strök. Det som återstod idag var att dammsuga bilen samt dutta i färg och lack och det gjorde jag på förmiddagen. Nu har vi en sån ren och fin bil att det nästan är synd och skam att åka ut och smutsa ner honom. Men jag ska åka och hämta en naken tjej för det är för långt att bära henne till fots. Det var rätt läskigt i biltvätten igår. Mest rädd var jag att nåt skulle gå sönder. Jag har ju råkat illa ut ett par gånger. En gång ryckte borstarna bort kofångaren bak, ett par gånger har blinkerskåporna på sidorna borstats loss. Men igår kväll hände ingenting, så jag tänker nog åka till Shell i Fyra mackarnas hörn även nästa gång.

Clark Kent

Se så ren och fin han blev, Clark Kent!

∼ ♦ ∼

Med en sedvanlig start på söndagen bestående av kaffe och bok på sängen fortsatte den med en premiär: jag intog förmiddagskaffe på ballen**. Just nu är det inte alls fel att ha en inglasad balle för det går att sitta där i bara tischan, men jag bävar för sommaren när den lär bli som ett växthus. Fast det tar vi då. Nu är nu och jag ska borsta tanden samt åka och hämta nakna tjejen innan jag går och möter en påklädd tjej.

 

∼ ♦ ∼

*Clark Kent = min lille bilman
**ballen = balkongen


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.