Bengt-dagen 2018: Det ljusnar


 Kära dagbok…

Tulpaner utslagna rosa

Mitt sällskap vid frukostbordet i morse – tulpanerna som vi fick av Annas snälla mamma och hennes L i söndags.

Det ljusnar! Tänk att i morse kunde jag sitta vid köksbordet, i sällskap av två vaser med tulpaner, och läsa när jag åt frukostyoghurten – utan att tända taklampan. Det är härligt, jag tror aldrig jag har längtat efter ljuset så mycket som jag har gjort/gör i år. Sen var det förstås bitande kallt i kinderna när jag kom ut, för se temperaturen är inte lika vårlig som ljuset. Det var fem minusgrader när jag traskade till jobbet. Längs S:t Olofsgatan är det inte så blåsigt, det är när jag kommer runt hörnet vid S:t Eriks torg och går upp mot Domkyrkan och Gustavianum som jag tror att F*n själv står där och pustar nordan på mig.

∼ ♦ ∼

Dags att deklarera-broschyren med rubriken omgjord till deklarerat

Deklarerat!

Gårdagskvällen passerade så snabbt. Jag var energipåfylld dels av kommunikationsövningen på jobbet, dels av att jag lyckades deklarera med stor uppbackning och hjälp av vännen Agneta via mobilen. Nu hoppas jag på att Skatteverket ska acceptera mina ändringar. Och sånt kan en ju inte veta. Idag på jobbet har jag stämt av med delar av teamet jag hade övningen med. Det jag snabbt insåg var att det inte var helt lätt att lägga sig på rätt nivå. Jag kan inte bli för teoretisk och högtravande, för då tappar folk intresset efter två minuter. Inte heller vill jag vara för lekfull och tramsig – det är vuxna människor som ska lära sig och få insikter. Helt klart var 90 minuter precis lagom för att genomföra övningen – i alla fall med en grupp på sju personer (ett par var sjuka, ett par var tvungna att jobba med nåt akut). På torsdag ska jag träffa nästa team. Det är ett mindre team om totalt sex personer. Jag hoppas att alla kan delta men ibland går det ju inte. En kan säga att jag har ägnat dagen mest åt att finputsa övningen inför torsdag.

∼ ♦ ∼

Våffla med sylt och grädde

Det är vårfrudagen – eller våffeldagen – på söndag.

I kväll jobbar min sambo igen. Eftersom arbetspasset började idag på eftermiddagen hade hon bokat tvättstugan klockan sju i morse. Jag tyckte så synd om henne när hon fick masa sig upp trots sovmorgon, men hon kunde i alla fall sova lite längre igår och i morgon, torsdag, är hon helt ledig. I helgen däremot väntar dunderpass och dessutom gör sommartiden, som inträffar natten mellan lördag och söndag, att hon förlorar en timmes sömn mellan arbetspassen. Jag hämtar på hem henne med bil på lördagskvällen, för även om den trolige våldtäktsmannen är anhållen nu vill jag inte att hon ska traska ensam på vissa stigar en lördag. Kanske orkar jag kliva upp på söndag morgon också och skjutsa. Det är tufft för dem som jobbar i vården. Min helg är inte helt planerad. En tanke var att deklarera, men nu är det gjort. En annan tanke är att tvätta bilen. Och kanske ska jag putsa silvret också som Lucifer så gärna ”vaktar”. På söndag tänkte jag grädda våfflor till min kära, för det är ju inte bara sommartid då, det är också våffeldagen. (Bilderna blir större om du klickar på dem.)

∼ ♦ ∼

I kväll blir i vart fall varken våfflor eller silverputsning. Jag ska hoppa in i duschen nu innan jag kollar på När livet vänder klockan 20 på Svt2. Modus klockan 21 på TV4 spelar jag in, för det vill både Anna och jag se.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Bengt-dagen 2018: Det ljusnar

 1. Det här med att ljuset återkommer, jag uppskattar det mer och mer för varje år tror jag ! åldern ? 🙂

  Jag skulle behöva tvätta min bil också, även om den blir skitigt nästan direkt så bör den nog få en omgång. Jag menar, vi duschar ju fast vi vet vi snart skall göra det igen 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja i år tycker jag att vintern har varit så lång EFTER jul och nyår och nu vill till och med jag ha ljus – fast det är obarmhärtigt ibland vad gäller ”skavanker” och smuts, oputsade fönster etc. Bilen inte att förglömma… 😮

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.