Ett vin: Poliziano Vino Nobile di Montepulciano 2014


Ett inlägg om ett vin.


 

Poliziano Vino Nobile di Montepulciano 2014 glas och flaska

Jag hade förväntat mig mer av vinet.

Under den gångna helgen drack vi inte ur två hela flaskor vin, men vi drack vin ut ur två flaskor. Igår hyfsade vi flaskan med Poliziano Vino Nobile di Montepulciano 2014, ett vin jag köpte i november förra året . Priset var 199 kronor, så jag hade räknat med ett bra vin.

Vinet är ganska fylligt och strävt. Enligt Systembolagets webbplats passar det bäst till lamm, vilt eller nöt. Jag äter ju ingetdera, men min sambo drack vinet till nötkött igår. Själv åtnjöt jag det till kyckling. Båda provade vi det också till smakrika ostar.

 

 

 

Så här kan en vidare läsa på Systembolagets webbplats om vinets smak och doft:

”[…] Kryddig, nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, sandelträ, björnbär, pinjenötter, kakao och hallon. […] Kryddig, nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, salvia, björnbär, sandelträ, choklad och apelsin.

Det var nånting i vinet som gjorde att både Anna och jag tyckte att det var tunt. Först trodde jag att det handlade om att vi tagit ett glas fylligare Barolo när vi först provade vinet på lördagen. Men det var likadant på söndagen när vi inte hade kunnat förstöra smaklökarna med nåt annat vin före. Jag anade en viss citrusdoft. När det gäller smaken noterade jag något bär. Annars lämnade vinet mig ganska… neutral.

Toffelomdömet blir medel. Vinet var inte riktigt prisvärt – jag hade förväntat mig mer. Trots att det var en 2014-årgång kändes det väldigt ungt och omoget, helt enkelt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Familj, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.