Söndagen den 18 mars 2018: Mycket Dajm, nytt uppåt väggarna och söndagsgäster


 Kära dagbok…

Poliziano 2014 glas och flaska

Det var inte lika gott igår som Barolon.

Lördagskvällen blev soft. Vi åt middag sent, kollade en film på TV och jag tryckte i mig tre Dajm. En flaska italienskt öppnade jag, för det finns inget värre än när det är för lite vin. Tyvärr var vinet inte riktigt lika bra som Barolon vi drack till middagen, men kanske berodde det på att det inte var tillräckligt tempererat. Vi gör ett nytt smakförsök i afton till middagen och jag skriver som vanligt ett separat inlägg om vinet senare.

Även om Poliziano-vinet inte var lika gott som Barolon var det sömngivande. Jag hade knappt druckit halva glaset så blev jag skittrött och ville lägga mig. Men jag höll ut och såg färdigt filmen. Rowan Atikinson är faktiskt bra som kommissarie Maigret!

∼ ♦ ∼

I morse blev det lite sovmorgon innan jag fixade kaffe på sängen. Sen tvingade jag min sambo att läsa en stund också.

Läsning av två böcker

Båda två läste en stund i morse.


Vi bestämde att bjuda Annas snälla mamma och hennes L på eftermiddagsfika,
så jag ringde efter frukosten och bjöd över dem. De ville gärna komma. Det betydde att vi blev tvungna att städa av här eftersom katthåren flyger och far när marssolen tittar in genom fönstren. Jag dammade, putsade kandelabrarna lite och polishade några möbler medan Anna dammsög. Sen hängde vi upp lite fler grejor på väggarna, bland annat i Bokrummet. Jag känner mig riktigt nöjd nu.


Familjen Katt tyckte inte om att vi städade. 
De gillar inte dammsugaren och de gillar inte när vi spikar. Lilla Citrus tog sin tillflykt till sypuffen som står inne i klädkammaren. Där låg hon och tryckte och spanade förskrämt fram bakom en barnstol.

Citrus på sypuffen

Citrus spanar förskrämt fram bakom en barnstol.


Lucifer
, däremot, tyckte att dammvippan
var en skojig pryl. Och när jag strök senare på eftermiddagen följde han minsta rörelse.

Våra gäster plingade på vid 14-tiden och medförde fina tulpaner. Vi bjöd på kaffe och Dajmtårta och jag gav dem en guidad tur genom vårt hem. Det var roligt att få besök och det var roligt att höra att de tycker att vi har så fint.

Anna L och Annas snälla mamma

Gästerna sitter i soffan och Dajmtårtan står på bordet.


Nu har Anna dragit igång ugnen 
och det börjar bli dags att laga mat. I kväll blir det kött av nöt för Anna och kyckling för mig samt potatisgratäng för oss båda. Och så ger vi väl Polizianon en ny chans.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Film, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Söndagen den 18 mars 2018: Mycket Dajm, nytt uppåt väggarna och söndagsgäster

 1. Se där, nu är ni riktigt inboade ser jag, fint !

  Men, söt katten är som gömmer sig 🙂 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja nu har vi fått upp (lite) på väggarna och det har slutat eka. 😛 En hel del konst är förvarad i tavelkartonger. Lagom är bäst och vi blev nöjda båda två, tror jag.

   Alla katterna har var sitt favoritställe. Ovanpå sypuffen i klädkammaren gillar både Citrus och Luficer. När jag tog bilden hade hon (CItrus) skenat in och gömt sig, för se dammsugaren är världens monster enligt henne och hon är skiträdd för den. Lustigt att hon inte vänjer sig, vi måste dammsuga varannan dag…

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.