Internationella kvinnodagen 2018: Om livet hade en lista…


 Kära dagbok…

Inga flyttkartonger i hörnet i mellanrummet

Tomt i hörnet i Mellanrummet där mina flyttkartonger stod tidigare.

I morse blev mina tomma flyttkartonger hämtade. Naturligtvis kom inte flyttkillarna den avtalade tiden utan en annan tid. Det är uppenbarligen svårt det där med tider. Att passa dem. Själv hade jag avstyrt min medverkan i ett möte på jobbet där jag har en viss roll och där jag gärna hade deltagit. Så när flyttkillarna kom – en annan tid – blev det lite… krångligt… Hur som helst, nu är tomkartongerna borta från ett av hörnen i Mellanrummet. Förhoppningsvis går rummet att inreda. Återstår gör bara tre kartonger med tavlor som jag inte vet var jag ska göra av. För även när det gäller tavlor har jag visst för många. Jag gillar konst, men nu bor jag ju inte ensam på Main Street.

Katterna blev förstås livrädda när flyttkillarna kom och jag försökte stänga in dem i vardagsrummet. Det gick inte så bra, men som tur var fick jag hjälp av Fästmön som är ledig idag. Ibland behöver en liksom flera armar.

Lucifer på leopardfilten

Rovdjuret Lucifer är ingen leopard när det kommer till kritan utan ganska rädd.

∼ ♦ ∼

Meny vecka 10 och 11 2018

Livet självt borde ha en lista att följa ibland.

Åter en grå dag. På förmiddagen började det snöa, men jag hade redan hunnit till jobbet då. Jag försöker få kläm på saker och ting. Har svårt att låta bli att klia på myggbettet. Att inte få några svar, att bara ha en känsla att gå på gör mig osäker och mycket illa till mods. Jag har efterfrågat ärlighet, för det är en grund, och jag hoppas att jag får det. Igår försökte jag sätta ner foten. Idag kör jag på samma linje, har jag bestämt. Jag lär bli varse hur det tas emot…

Jag önskar att livet hade en lista att gå efter, en lista som vår meny för vardagsmiddagarna som vi har gjort tillsammans med E. Det är så lätt att följa spåren då, ingen tvekan. Igår var det inte konstigt att jag ställde mig vid spisen medan Anna tog tvättstugan. Men livet har inte nån lista och osäkerheten ger mig ont och oro i magen.

Domkyrkan sedd från Ö Ågatan vinter

Morgonpromenaden blev en förmiddagspromenad. Domkyrkan stod emellertid kvar.

En sorts lista och plan som faktiskt går att skapa eller finns pratade jag om på eftermiddagen vid ett teamledarmöte. Listor och planer är bra arbetsverktyg till exempel vid förändringar. Sånt här är det alltid spännande att prata om. Det är dessutom väldigt lärorikt även för mig som ska lära ut.

Det blev en väldigt annorlunda arbetsdag för mig idag, kan jag sammanfatta. Bara det att morgonpromenaden blev mer en förmiddagspromenad gjorde… skillnad. Det är bra för mig att dagarna inte är lika varandra. Bra är också de här promenaderna för mig. Jag mår så gott av 40 – 50 minuters promenad varje vardag. Nu är vädret också lite mildare och temperaturen låg mellan fyra och sex minusgrader på förmiddagen.

∼ ♦ ∼

Idag är det internationella kvinnodagenNär jag var ung i Uppsala firade vi den ganska mycket. Numera går den tämligen obemärkt förbi. Jag tänker i stället på att det är torsdag och Antikrundan på TV. Det sägs att när Fan blir gammal blir han religiös. Kanske kan en säga att när Tofflan blir gammal får hon andra intressen. En livslista skulle därmed aldrig kunna vara statisk. En ändrar sig med tiden, åren, erfarenheterna…

Lucifer och Citrus smyger på en insekt

Bror och syster firar ingen kvinnodag utan gör gemensam sak gentemot en insekt.

 

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Dagbok, Familj, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.