Lätta ditt hjärta


Ett inlägg om en bok.Karin Wahlbergs bok Lätta ditt hjärtaDen 23 februari anlände en inflyttningspresent 
till mig och Fästmön. Det var vännen FEM som hade skickat två böcker i ett blått paket. Jag satte så gott som genast tänderna i en av dem, Karin Wahlbergs bok Lätta ditt hjärta. Boken är den tredje delen i Lasarettet-serien som handlar om dem som jobbar på eller finns i närheten av lasarettet i Ekstad på 1950-talet. Jag har förstås läst de två första delarna, Än finns det hopp och Livet går vidare och gett båda böckerna högsta Toffelomdöme. Inte så konstigt då att jag kastade mig över del tre. TACK!

Nu är Stina klar med sin utbildning och hon börjar arbeta som barnmorska i Stockholm. Där möter hon Rödtoppen mitt i sorgen efter Gurli, som har träffat en man. (Ett litet HBTQ-tema, alltså.) Men i Ekstad är det brist på sjuksköterskor, vilket gör att det blir en och annan felanställning. Läkarfrun Nancy börjar skriva matkåserier, men bästa väninnan Sonja är cancersjuk. Och barnen…

Det här gillar jag! Det är nostaligiskt och påminner aningen om Kristina Sandbergs Maj-böcker, men här är lasarettet liksom seriens hjärta. Genom detta lär läsaren känna såväl anställda som deras familjer och patienter. Den tredje delen i serien är lika bra som de två första. Språket flyter på bra och jag ville ogärna släppa taget om boken när jag hade börjat läsa den. Människoöden är så intressanta. En av författarens styrkor är att kunna skildra just människor väldigt realistiskt.

Toffelomdömet blir det högsta även för del tre.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, HBTQ, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.