Torsdagen den 1 mars 2018: Lättare göranden än fyller-i


 Kära dagbok…

17 grader kallt och sol i Uppsala

Kylan är envis i Uppsala, men vi har i alla fall sol.

Det har blivit mars. Redan. Vi borde se vårtecken. Men kylan är envis och i morse var det 17 grader kallt igen. Nu sägs det emellertid att det ska bli varmare i morgon. Jag promenerar till och från jobbet. Inlindad i mammas sjal och med min svarta dunjacka ser jag nog ut som en blandning av en ökenfarare och Tove Janssons Mårran. Men det skiter jag i, jag vill inte förfrysa någon del av ansiktet eller öronen. Vi har sol i alla fall, vilket alltid är något. Kylan räcker det med, tycker jag. I morgon bitti får jag sitta i en varm bil och puttra upp till jobbet. Jag behöver bilen för att avsluta mina bostadsaffärer hos mäklaren i en annan del av Uppsala. Det är svindlande att tänka på att det snart ligger bakom mig. Sen återstår bara skatten att betalas in och deklarationen. Den senare har jag nämnt ett antal gånger och det har jag gjort för att jag gruvar mig. Blanketter och jag är sällan kompatibla. Lite lustigt i sammanhanget är att vi på jobbet har letat efter vem som har skapat en viss blankett och lagt ut på vårt intranät på jobbet. Jag har både behörighet och kunskap – i vart fall mjukvara! – att göra ändringar i blanketten och när vi väl lokaliserade den lyckades jag. Det är alltså lättare att göra blanketter än att fylla i dem…

∼ ♦ ∼

Pannkakor med sylt och grädde

Torsdagslunch: pannkakor med sylt och grädde.

Torsdag betyder att jag köper och äter pannkakor med sylt och grädde till lunch. I kväll ska min sambo och jag äta spenatfylld pasta med sås. Jag brukar inte äta två mål lagad mat per dag, men om jag minskar portionerna märker jag att jag mår ganska bra av att äta regelbundet. Anna tycker att min kosthållning är under all kritik. I morgon kommer yngste bonussonen för att bo hos oss i två veckor och då måste jag skärpa till mig. Igår bestämde vi att vi ska göra en meny på söndag för den kommande veckan tillsammans med bonussonen och dessutom storhandla så vi får hem det mesta. Det underlättar logistiken för oss alla. Bonussonens rädsla för att inte få mat är nästan befogad, eftersom jag inte bara kämpar med matlagningen som sådan, jag kämpar med att lära mig utföra den på induktionshäll. Men prövningar vi möta få och det är bara att komma över hinder i tillvaron och försöka lära sig. En stor prövning som vi också ska tampas med i helgen är vinden. Jag bävar, men det måste göras. Jag har flyttkartonger där inne som måste tömmas så att min flyttfirma kan hämta dem.

∼ ♦ ∼

Torsdag betyder också AntikrundanNu har jag missat att amatörvärdera två veckor i rad, men i kväll tänkte jag försöka. Jag ska bara tvätta håret och plocka iordning papper och nycklar som jag ska ha med mig i morgon till mäklaren. Igår kväll tittade vi på två bra program på TV. Dels såg vi Uppdrag granskning, som naturligtvis handlade om mordet på Olof Palme – det var ju årsdagen, dels såg vi säsongsstarten av Anja Kontors När livet vänder. (Inspelningen på DVD-hårddisken funkade! Hurra!) Anja mötte Natascha Kampusch, som kidnappades som tioåring av en galning och hölls inspärrad i nio år hos honom innan hon lyckades fly. Kvalitets-TV med oerhört bra program.

När livet vänder 2018

Igår var det säsongsstart för När livet vänder, riktig kvalitets-TV!

 

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Torsdagen den 1 mars 2018: Lättare göranden än fyller-i

 1. uppsalaewa skriver:

  Får du inte hjälp med deklarationen av mäklaren?
  Det fick vi när vi sålde men tyvärr fick jag göra om hela deklarationen
  för mäklaren räknade fel. Vi hade förlorat en hel
  del om jag inte upptäckt felet.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Mäklaren tar fram underlag, dvs uträkningar. Deklarera måste jag göra själv. Det var väldigt tydligt avtalat i förväg. Annars skulle man ju kunna lägga alla möjliga affärer i mäklarens knä, affärer som inte har med försäljning av bostad att göra.

   Gilla

 2. uppsalaewa skriver:

  Deklarationen av försäljningen är en separat historia.
  Inga andra uppgifter får mäklaren ta del av. Kul med
  flytt för er.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Nej precis – JAG ska alltså deklarera. Mäklaren lämnar underlag. Och jag tycker att det är skitjobbigt och känner sånt motstånd när det inte bara handlar om att kolla uppgifter utan fylla i blanketter. Jag har skitsvårt med det.

   Gilla

 3. Agneta skriver:

  Nu är jag ju hemskans långt bort, men kan jag vara till hjälp med deklarationen så bara hojta! Går säkert att hjälpa till lite på distans, det är ju ändå 2018!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Å men snälla Agneta, tusen, tusen tack! ❤ Jag har bara så noja inför detta. Tänkte deklarera vid datorn så om jag får låna dig på mobilen bredvid vore det toppen!!!

   Gilla

   • Agneta skriver:

    Inga problem, det fixar vi tillsammans! Jag är absolut inget deklarationsproffs, men har ju nyligen deklarerat lägenhetsförsäljning och tyckte inte det var svårt alls.
    Men det blir väl inte förrän nästa år du ska deklarera för detta väl?

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Va bra! Nej det är i år jag ska deklarera försäljningen, för den ansågs gjord i november förra året i och med kontraktsskrivningen och handpenningsutbetalningen då. Har kollat med skatteverket och mäklaren så det stämmer. Men bra knäppt, för skatten ska en helst betala in senast den 12 februari. Lite svårt eftersom jag inte fick den stora summan för lägenheten förrän idag. Men, kolla dagens inlägg! 😛

    Gilla

 4. Agneta skriver:

  Men vad skönt att få allt klart så fort! Då ska jag gräva fram min deklaration från förra året så jag är beredd 😃!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tack! ❤ Jag har fått uppgifter och en ifylld K6:a, men det är ju det att jag inte vet hur det ser ut när jag plockar upp min deklaration genom att logga in hos Skatteverket. Det var nån kontrolluppgift från min gamla BRF som var fel också. Det är sånt där som oroar mig… 😮

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.