Fredagen den 16 februari 2018: Första gästerna, bilverkstad och uppackning pågår


 Kära dagbok…

På fredagen skulle uppackningen ha fortsatt direkt, men eftersom ytterligare ett fel har uppstått med min bil behövde jag åka till bilverkstan för att göra en felsökning. Först trodde vi att det var lite skit, bara. Dessvärre visade det sig att en del måste bytas. Tillsammans med arbetet för detta blir det en nätt liten kostnad om cirka 5 100 kronor. Det hade jag INTE räknat med, så det svider. Nu är tid för reparation bokad till måndagen den 26 januari och Annas snälla mamma har lovat att hämta och skjutsa mig till och från verkstan eftersom jag jobbar. På onsdag, när jag ska byta vindruta, har jag lånebil bokad.

Anna monterade TV-möbeln och vi började packa upp de skörare prylarna och ställa in hyllor, vitrinskåp och ekbyffén. Dagens roligaste var nog att våra två första gäster kom på eftermiddagskaffe – yngsta bonusdottern och vännen Jerry. I såna lägen är det väldigt praktiskt att bo i samma hus som en brödbutik…

Frida och Jerry

Frida och Jerry blev våra första gäster i nya hemmet.


Framåt kvällen hasade vi ut till KvarnenFästmön
köpte grillad kyckling till middag och jag köpte öl. Ingen av oss var sugen på vin, som en blir så trött av. Det har vi liksom inte tid med nu.


Jag tror att fredagskvällen 
var den kväll vi så småningom lyckades få igång diskmaskinen efter att den hade trilskats. Teknikens under… Jag bävar för att koppla in DVD-hårddisken och stereon i vardagsrums-TV:n, men på fredagskvällen var TV:n ännu inte inkopplad. Det har varit ganska skönt med TV-fritt. Vi har ju lite annat att göra…

To be continued…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredagen den 16 februari 2018: Första gästerna, bilverkstad och uppackning pågår

 1. Ser man på, nu har ni kommit en rejäl bit på väg med installationen i nya hemmet 🙂

  Mycket praktiskt att ha en brödbutik så nära må jag säga. Mindre praktiskt att bilen stökar med dig, hoppas det löser sig efter verkstadsbesöken och att han håller sig ”frisk” sen !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja du Nillan, när två vuxna människor flyttar ihop finns det en del saker… Men jag har packat upp flertalet av mina flyttkartonger och Anna också. Anna är så duktig och fixar med gardinstänger och lampor också, så nu börjar det likna ett hem.

   Med bilen har jag ändå lite tur för det fanns pengar till nästan hela vindrutan på självriskkontot. Den ska bytas på onsdag. Värre är det med sensorn etc som ska bytas den 26:e. Men har en bil så har en och den måste pysslas om den också. Lite oturligt att kostnaderna kom just nu bara.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.