Måndagen den 12 februari 2018: Packmännens dagsverke


 Kära dagbok…

Packarna har anlänt

Packarna har anlänt, men en försvann, en ställde sig och tog en cigg och en var sjuk.

Måndag i flyttveckan, nåt som var packdag för mig. Kvart efter utsatt tid anlände två packmän. En av dem försvann tillfälligt, den andra tog en cigg. Nummer tre lyste med sin frånvaro på grund av sjukdom. De hade tagit med sig alldeles för få kartonger, men bar upp dem de hade. Den som tillfälligt försvann (packman ett) började packa böcker i arbetsrummet medan den som rökte (packman två) åkte iväg och hämta fler flyttkartonger. Han var borta typ en timme… På förmiddagen lastade jag min lille bil med några prylar och åkte till nya hemmet. Det kändes skönt att inte veta att jag ska frakta för mycket i morgon. På displayen lyste nästan varenda jävla varningslampa (inte oljelampan), men jag provade handbroms och antisladd och allt verkade fungera ändå. Trots det höll jag på att hamna i närkontakt med en cyklist som uppenbarligen tyckte att det var bättre att komma fram fort än levande. Han dunkade näven i min bil, den jäveln.

Rostat bröd kaffe och mjölk till lunch

Lunch.

Packman ett kämpade på bra med böckerna och linneskåpet. När de tog lunch vid elvatiden var arbetsrummet i princip klart och nästan hela linneskåpet i gästrummet. Packman två hade packat badrummet, där det inte var så mycket, samt halva köket. När packmännen var iväg och lunchade passade även jag på att äta. Det blev två rostade mackor, uppvärmt kaffe och en skvätt mjölk. Jag fick uppenbarligen aptit av att se på när andra jobbar. Ryggen bråkar idag och värktabletterna är nerpackade nånstans. Dumt.

Efter lunchen kom packmännen tillbaka med fler kartonger och kartonger för stora tavlor. Det känns bra att det finns packgrejor till allting, även större konstverk. Jag känner mig lat som sitter med datorn i knäet och skriver medan de jobbar, men va 17, de får ju betalt för arbetet, hoppas jag. Jag får i alla fall betala en rejäl slant för packningen – fast det är det värt. På Instagram var det nån som trodde att mina vänner skötte packningen. HA!  Nä nä, ingenting är gratis här i livet och de flesta vänner jobbar så här dags en måndag.


Fästmön har varit ett par vändor till nya hemmet idag 
tack vare sin snälla mamma och L. Eventuellt ska de fixa lite handling med mera under morgondagen när jag flyttar. Ja tänk… Det är helt otroligt… Två packmän packar idag ihop hemmet där jag har bott i nästan 24 år. I morgon ska jag lämna New Village och flytta in till stan. Äntligen!

Chips och choklad

Planerad middag i kväll.

∼ ♦ ∼

To be continued…


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Det här inlägget postades i Böcker, Dagbok, Familj, Krämpor, Personligt, Sociala medier, Vänner och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Måndagen den 12 februari 2018: Packmännens dagsverke

 1. åsa skriver:

  Tycker du gjort alldeles rätt som anlitat flyttfirma och att du lejer bort städningen.
  Att förlita sig på vänner vid flytt, det kan vara ”vanskligt” och som du skrev, de flesta jobbar ju en vardag 😉
  Hoppas ni kommer att trivas i ert gemensamma hem, det ser ju ut att vara toppenläge!
  Ha dé!/Kram

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Flyttfirman packar och flyttar och flyttstäd är också bokad. Det hade inte varit möjligt att låta vänner ”fixa” den här flytten.
   Tack! Toppenläge verkligen!
   Kram

   Gilla

 2. FEM skriver:

  Waow!! Nu är det igång på riktigt! Måste kännas för jävla skönt!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja sannerligen. Men skönt känns det inte just nu, jag är skittrött och har inte koll på läget. 😮 Fast i morgon flyttar jag… Och det är GÖTT även om jag bävar för uppackningen.

   Gilla

 3. Anne skriver:

  Flytten igång på allvar ser jag! Härligt!
  Njut du av ditt fika och titta på de som har betalt för att jobba – det är både du och ryggen värda!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ärligt talat känns det lite jobbigt just nu, med så många kartonger. Hur ska allt få plats? 😮 Fika gjorde jag inte när de var här, jag tog ett par mackor och kaffe när de var iväg på lunchrast. Den ena killen var i köket hela dan, så det var inte läge att fixa fika. Kanske därför jag har huvudvärk nu i kväll?
   Ryggen har varit värkig idag och han som packade köket packade även badrummet – och där fanns mina värktabletter. Nåja, jag har tillgång till Linnex och det är ju jättebra. Vetekudden är på plats i nya hemmet redan. 😛

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.