Torsdagen den 8 februari 2018: Energi på väg mot nästa fas i livet


 Kära dagbok…

Frukost vid köksbänken

Omysigt i köket.

Efter gårdagens besök hos Fästmön för att lämna kattbur fick jag lite ny energi. Kanske var det för att jag såg hur mycket Anna hade packat… Själv ska jag ju köpa packhjälp, men det är ändå vissa saker jag vill både packa och frakta själv. Därför tog jag itu med resten av kläderna igår kväll. Nu återstår bara att packa några ytterkläder och min morgonrockssamling. Vidare kopplade jag ur stereon i köket. Jag lär inte ha tid att lyssna på den ändå. Mitt kök, som jag har tyckt så mycket om, är allt annat än trevligt och jag sitter bara där när jag slevar i mig yoghurt till frukost. Omysigt och obekvämt sitter jag uppflugen vid en av köksbänkarna på en stegpall (som jag har sett såld på nätet för 800 kronor och som klubbades i tisdagens Auktionssommar för 45o kronor). Jag kommer inte intill bänken hur jag än vänder på pallen. Men, jag sitter inte där så länge, bara en stund på morgonen.

∼ ♦ ∼

Bulle och kaffe

Ljuvlig belöning en timme före lunch.

Min arbetsdag kan klassas som mötesdag. Jag hade fyra möten, men ett blev inställt – fast det var inga lyssna-möten utan jag var aktiv på ett eller annat sätt. Ganska utmattande, men roligt. På dagens andra möte hade jag lyckats placera mig väldigt nära bullarna. En ljuvlig doft blev till en mjuk och välsmakande massa i munnen en timme före lunch.

Aktivitet – och bullar! – ger energi och jag kånkade lite grejor när jag kom hem. Belöningen blir Antikrundan och sista avsnittet av Gåsmamman. Båda programmen är spännande, fast på lite olika sätt. Givetvis ska jag amatörvärdera – det vete 17 när jag kan göra det nästa gång…

∼ ♦ ∼

Lastad bil

Clark Kent* är fullpackad och redo att köra ett första lass till nya hemmet. Det är emellertid bara mina gamla kläder och galgar och inget stöldbegärligt.

I morgon ska jag vara ledig. På morgonen åker jag och hämtar Anna för att betala för vårt nya hem och få nycklarna till det. Därefter väntar en del tur-och-retur-resor mellan våra gamla hem och det nya med sköra saker, krukväxter, kläder och matvaror, det vill säga sånt som flyttfirman inte fraktar eller vi inte vill att de fraktar. Just nu ligger merparten av mina kläder i bilen. Och nej. Det är inget stöldbegärligt. Den som känner mig vet att mitt klädintresse är lågt och några fina och dyrbara kläder har jag inte.

Under helgen jobbar Anna tyvärr, men jag ska få låna hennes snälla mamma och L på lördag. Ingen av dem kan/ska bära, så jag hoppas min rygg håller. Med två bilar går frakten i alla fall snabbare. Anna ska få hjälp av sin mamma på måndag, när mitt hem packas ihop av proffspackare. Det gäller att få till logistiken och att ryggen inte pajar. Men jag ska ju inte bära möbler, endast väskor och lådor som jag inte har packat så tungt. Det jag har burit i kväll har ryggen tålt, skönt nog.

På väg mot nästa fas i livet – med stormsteg…

∼ ♦ ∼

Och när jag får mer tid ska jag berätta om Thomas Evans och hans plats i mitt liv. Men det blir med all säkerhet inte förrän… i mars…

∼ ♦ ∼


*Clark Kent = min lille bilman med sprucken ruta


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Torsdagen den 8 februari 2018: Energi på väg mot nästa fas i livet

  1. rexxmaster skriver:

    Thomas Evans som i terroristen och jihadisten?? :-O

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.