Söndagen den 4 februari 2018: Precis det jag inte skulle göra gjorde jag


 Kära dagbok…

Läsning i sängen

När ska boken jag läser bli bra?

Jaha, här sitter jag med ont i ryggen. Jävligt ont i ryggen. För jag gjorde precis det jag inte skulle göra idag – jag bar tunga möbler. Ryggen är insmord med Linnex och jag har legat på golvet med benen upp på en pall. Tyvärr är det fel höjd på pallen. Köksstolarna, som jag brukade använda för ändamålet, har fått ett nytt hem idag, så dem kan jag inte utnyttja. Och vetekudden är hos Fästmön. Ja ja, det är väl latmasken som ska ut.

Morgonen började inte jättebra heller. Jag vaknade redan vid sju, denna den sista sovmorgonen på länge. Boken jag läser är tråååkig. Det är en typisk kvinnoroman och det är kvinnligt att jag tycker att det blir för mycket. För jag å min såda är väl ingen typisk kvinnlig läsare. Boken har fått många stjärnor, ser jag, men det blir nog inte många Tofflor den får av mig. Vi får se.

Jag klev upp och fixade till en sista frukost vid mitt köksbord. Till och med frukostägget sprack. Jag intog en sista mugg kaffe sittandes för sista gången i min köksoffa. Lite konstigt var det, men jag vet att mitt köksmöblemang kommer till användning i ett annat hem. Mitt på dan kom grabbarna och hämtade köksmöblerna och det var då jag gjorde misstaget att ”hjälpa till”. Ryggen tackade inte. Däremot är mitt tillfälliga matbord – kökspallen vid en bänk – rätt OK att ståsitta vid och fungerar förhoppningsvis när jag ska äta. Tanken var att jag skulle åka ut och köpa nån hämtmat idag, men jag vet inte hur jag ska komma i och ur bilen. Hur det blir med jobb i morgon vet jag inte heller. Det var verkligen inte det här jag behövde.


Och nu klarar jag inte av att sitta vid datorn längre 
utan måste upp och röra på mig innan ryggen går av.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Söndagen den 4 februari 2018: Precis det jag inte skulle göra gjorde jag

 1. Anne skriver:

  Aj aj, det låter inte bra det där! Ont i ryggen är inte att leka med.
  Krya på dig!

  Gilla

 2. Tofflan skriver:

  Katastrofen är ett faktum, som sagt.

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.