Kyndelsmässodagen 2018: Fredagsfint


 Kära dagbok…

Diplom Antikintresserad i Härnösand

Upprörd, men intresserad.

Veckan som försvann, skulle en kunna kalla denna. Flytten närmar sig med stormsteg och jag vet inte riktigt vad jag gör om kvällarna. Inte så mycket nytta, i alla fall. Springer mest runt och pillar med småsaker. Igår kväll gjorde jag till exempel en djupdykning ner i påsarna med buntband, band som nu äntligen, efter typ +20 år, kommer till nytta och användning. Jag har använt dem för att hålla ihop delade gardinstänger och nu igår till lampsladdar. 

En liten kvällspromenad över till apoteket tog jag också, men det har ju blivit så dåligt sen det blev Kronans. De som jobbade där var fullt upptagna med att prata med varandra i stället för att till exempel byta rulle med könummerlappar som var slut. Sen fanns inte en sån basgrej som alsolsprit. Möjligen var jag i ett lite upprört skick efter detta, för jag fick bara diplom som antikintresserad vid amatörvärderingen från bästefåtöljen av de fina Härnösandsgrejorna i Antikrundan.

∼ ♦ ∼

Det var bitande kallt igår kväll trots att termometern inte visade särskilt låg temperatur. I morse var det cirka tre minusgrader och snorhalt. Men kör en försiktigt och efter väglaget är det ingen fara. Jag och Clark Kent* höll oss på vägen. På jobbet har jag nu påbörjat förberedelserna inför min ledighet. Jag får en hel dag ledigt för flytten (!) som jag har kompletterat med fem dagars semester. Med två helger däremellan blir det tio dagar. Det räcker förstås inte heller till att komma i full ordning, men jag torde komma en bra bit på väg. På Fästmöns jobb är det strul med schemana och det har varit oklart in i det sista hur det blir för hennes del. Enligt senaste budet igår jobbar hon tyvärr kväll den dan vi får nycklarna.

Böckerna Den store Gatsby och Stora små lögner

På lunchen blev det bokbyte från ett villaområde på Long Island till villaförorten Pirriwee. Lögner förekommer i båda böckerna.

Mycket att göra var det på jobbet idag. Jag publicerade mitt nyhetsbrev och förberedde för nästa, fixade en hel del med intranätet samt med upphandlingen jag är inblandad i. Två möten kring det senare ska jag försöka klämma in nästa vecka, vilket nog inte går. Då känns det bra att ha med mig en suppleant som ska vara gruppen behjälplig under min frånvaro. Jag hann ändå med ett bokbyte på lunchen. Det kommer ett inlägg senare om boken jag läste ut, för nu hinner jag inte. I kväll är jag nämligen bortbjuden på middag hos herr och fru Lucille. Det passar väldigt bra att komma dit nyklippt och fin i håret av duktiga M. Duschen fick jag fixa själv när jag kom hem. Det passar också bra att dricka lite vin i kväll, för på arbetstid kunde jag ”bara” fira min löneförhöjning med en ostmacka med grön tuppkam från Fazer. Fredagsfint på många sätt idag alltså.

Ostmacka med grönt

Jag firade min nya lön med en ostmacka med tuppkam i grönt från Fazer.

∼ ♦ ∼

Och som den toppengäst jag är (?!) har jag förstås införskaffat både vin & sprit och en present till värdparet. Presenten var riktigt fyndig, tycker jag, men självklart kan jag inte avslöja innehållet här – en vet inte vem som läser min blogg och vem som skvallrar för vem.

∼ ♦ ∼

För övrigt måste jag en komplimang till min frissa MSalong Frizz, för att hon inte bara klipper mig bra, hon lånar ut läsglasögon så att jag kan läsa skvallertidningar medan jag väntar på min tur. TACK!

∼ ♦ ∼

*Clark Kent = min lille bilman


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt, Trams, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Kyndelsmässodagen 2018: Fredagsfint

 1. Mia Karlsson skriver:

  Snygg frilla👍

  Gilla

 2. FEM skriver:

  HAHA!! Du ser ut som Anttis moster, Pirkko, med de tjockbågade glasögonen.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja jag kände mig som en moster. Men de var funktionella – jag kunde kolla både Instagram och skvallertidningar medan jag väntade, Bra service hos frissan! 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.