Septuagesima 2018: Bland kablar och korvar i Casa Tofflan


 Kära dagbok…

Gin och tonic

Det blev Gin o’clock även igår kväll.

Jaha, då är den här helgen snart slut. Som vanligt undrar jag vart den tog vägen och som vanligt tycker jag inte att jag har fått så mycket vettigt gjort. Men det har jag. Jag har också kunnat vila däremellan med läsning, TV och gott att äta och dricka. Ett tag hade jag tänkt ha slattparty igår och tömma barskåpet på skvättar, men tanken på att vara tung i huvudet idag och illamående var inte så lockande. Jag tog en öl före och till maten samt en GT på kvällen – sen var jag nöjd. Drinken intog jag till Stjärnorna på Slottet, vars säsong avslutades med Bosse Parnevik. En… underlig man…

Både igår och idag vaknade jag tidigt, fast idag sov jag ända till sjutiden. Då fixade jag kaffe medan jag vek gårdagens torra och rena tvätt. Jag startade en ny maskin vid åttatiden. Sen intogs det nyperkolerade kaffet på sängen där jag läste ut de 40 sista sidorna i min förra bok och bytte till en ny. Ny och ny… det är faktiskt en julklapp jag fick av Annas snälla mamma och hennes L redan 2016. Av nån anledning har boken blivit stående bland mina olästa. Dumt, för jag har insett att Håkan Nesser kan vara en mycket god berättare. Bra, för att jag har nåt med riktig kvalitet att läsa igen.

 

Flyttkartonger i vardagsrummet

Många av lådorna i vardagsrummet ska jag frakta själv.

På förmiddagen skrev jag lite, strök gårdagens tvätt samt telefonerade. Det är gott att veta att vi kan hjälpas åt i familjen. Först pratade jag med vännen Jerry om detta och därefter med Annas snälla mamma som ringde just som jag svalde sista biten frukostsmörgås. Annas snälla mamma erbjöd sin praktiska hjälp för jag vet inte vilken gång i ordningen. Det känns ibland som om hon har utökat sin barnaskara till att omfatta även mig. Den här gången erbjöds inte bara Fästmön utan också jag att få hjälp att frakta saker som vi har tänkt flytta själva även i Annas snälla mammas bil med chaufför. Nu vet jag inte riktigt hur det blir när vi har fått nycklarna – jag har semester och Anna jobbar ett par dar. Nyckeldagen är vi, vad det verkar, lediga båda två och självklart vill vi då åka till vårt nya hem och titta tillsammans. Lika självklart är det att vi den dagen fraktar dit en del flyttkartonger med sånt vi är extra rädda om eller sånt som flyttfirmorna inte tar.

Kabel och verktyg

Jag har klippt några kablar och frilagt andra idag.

I mitt gamla hem har jag gjort en del smått som kanske inte syns, men som behöver göras innan jag flyttar. Jag har klippt en och annan kabel, till exempel, och frilagt såna som ska följa med till nya hemmet. Mitt favoritverktyg just nu är min batteridrivna skruvdragare!

I samband med detta sände jag faktiskt en vänlig tanke till det X som jag annars inte har så mycket till övers för. Den vänliga tanken gällde det kloka valet av skruvar och inte spikar till socklar och lister.

Kvar att gå loss på nu är ett par gardinstänger och ett nyckelskåp. Vidare ska jag dra ur antennkablar som går genom en vägg under en golvsockel, men det får bli sånt jag gör bland det sista.

∼ ♦ ∼

Kycklingchorizo med bröd

Tofflisk söndagsmiddag.

Dagen idag var en väldigt grå dag jämfört med gårdagen som blå och solig. Jag har fått ha lampor tända nästan hela dagen. Under natten hade det snöat lite, i eftermiddags regnade det. Jag hämtade Anna efter jobbet och vi åkte och handlade lite innan jag svängde in till Fänriken med henne. Hemma i New Village plingade jag på hos Lucille och fick en trevlig pratstund i hennes underbart doftande kök (hon lagade mat). Det bar sig inte bättre än att jag fick en inbjudan till middag nästa fredag eller lördag – jag står för vinet. Sen gick jag in till mig och lagade min söndagsmiddag. Den kan du tycka vad du vill om – kycklingchorizo är gott och jag blev mätt.

Nu är jobbväskan packad och rena kläder framhängda. Jag ska avsluta helgen i bästefåtöljen med en stunds läsning och choklad (tre stycken för 15 spänn, vem kan motstå? Inte jag!) innan jag glor på Bron. Det retar säkert nån, men jag ska njuta.

Hjärtkudde bok och Daim i bästefåtöljen

Hej från bästefåtöljen!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Septuagesima 2018: Bland kablar och korvar i Casa Tofflan

 1. Nillan på nätet skriver:

  Se där, det går framåt i flyttförberedelserna 🙂

  Jag och Pinglan hade planerat en långpromenad på sjön i lördags, och hade korv och bröd med som vi tänkte grilla. Men, det blåste rejält trots solsken, så det blev promenad och sen stekt korv och bröd istället 🙂

  (Dom enda korvarna vi såg på promenaden var hurtiga vinterbadare..) 🙂 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja fast det går lite långsamt just nu, tycker jag… Vill typ flytta i morgon. Eller nej… Kanske inte. 😮
   Dä ä gött mä körv – fast jag äter ju bara kyckling- eller kalkonversioner, förstås. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.