Lördagen den 20 januari 2018: Fredagsfilt(er) och lördagsgodis


 Kära dagbok…

GT chips och bok

Gin o’clock igår kväll.

Lördag eftermiddag och jag har just fått ett mejl där det står att våra namn, Fästmöns och mitt, nu är uppsatta vid porttelefonen utanför huset där vi ska bo. Maj gadd, det börjar bli verkligt nu… Vi flyttar snart… ihop… Sambo har jag inte varit på drygt 15 år, så lite pirrigt är det. Men vi har faktiskt varit tillsammans i över tio år. Varför skulle samboskapet inte funka? Möjligen för att det blir problem att kompromissa. Samtidigt beror det ju på vilka ämnen som är viktiga för vem. För mig är böckerna viktigast i vårt nya hem och får jag bara ställa iordning vårt bokrum är jag nöjd. Sen får Anna bestämma resten. Nästan, i alla fall. (Bara det inte är turkost.)

Igår kväll fixade jag mest lite smått här hemma. Bland gårdagens fynd dök en fin virkad filt upp. Kan du tänka dig, det är ett hemslöjdsarbete gjort av Toffelhänder i tonåren. Ja det är sant, det vet vännen FEM, för även hon virkade en filt stor som ett överkast till en dubbelsäng. På tal om säng var jag trots allt rätt trött efter arbetsveckan och det var ganska OK att den som vill köpa min säng inte hörde av sig och ville komma och titta på kvällen. Det blev GT*, salt ‘n vinegar-chips, min bok på gång och bästefåtöljen.

Virkad filt

Hemslöjdsarbete av Toffelhänder.

∼ ♦ ∼


Kaffe och boken En röd liten fågel på sängenKlockan sju vaknade jag i morse. Jamen hur kul är det när en är ledig?!
Inte nåt. Men eftersom reglerna säger att det ska vara tyst i huset mellan klockan 23 och 7 var det fritt fram att starta tvättmaskinen. Min tvättmaskin är allt annat än tyst, fast jag hörde den inte alls när jag stängde in mig i sovrummet med en mugg nyperkolerat kaffe och min bok. Som du märker tar jag alla chanser att läsa. Det är ett sätt för mig att vila och hämta krafter. Krafter lär behövas…

Boken har gått från dying of illness till feelgood – och feel sad. Det är en rätt rörande historia hon skriver, Fannie Flagg. Författaren, som tillhör familjen L, faktiskt, vilket kanske mest är känt i familjekretsen, så att säga. Joråsaatte, hon har minsann varit tillsammans med en av den lesbiska litteraturens riktigt tunga elefanter, nåt jag kanske berättar mer om när jag skriver om boken efter läsningen. To be continued… Men mer intressant tycker jag att det är att Fannie Flagg själv har skrivit böcker. Hon är nämligen dyslektiker. Bra gjort!

∼ ♦ ∼

Frukost med ostmackor, kaffe och bok

Frukostrast – inklusive en stunds läsning, förstås.

Men nu skulle jag ju inte bara tvätta och läsa idag, jag skulle frosta av frysen. Ärligt talat minns jag inte när jag gjorde det sist… Inte gjorde jag det 2016 när mamma hade gått bort och definitivt inte förra året… Slarvigt av mig, jag vet, men jag har ju inte så mycket grejor i frysen. Det visade sig att allt jag har i frysen faktiskt ryms i en av dess sex lådor… Och då var mycket i lådan frysklampar. Det gick på ett par, tre timmar att frosta av. Jag diskade också lådorna. Jag fick äntligen nytta av UppsalaTidningen, för jag spred ut en massa gamla såna tidningar mellan frysen och diskhon. Bara två kastruller med vatten kokade jag och ställde där det var som värst. Isen lossnade snabbt och frysen fick stå avstängd en lång stund och torka ordentligt. Jag tog frukostrast och så ringde sängintressenten. Eventuellt får jag besök i morgon, det beror på om h*n får ordning på sin trilskande bil. Bilar är väldigt bra – när de fungerar och går som de ska. När de inte gör det är de inte bra.


Min bil fungerar tack och lov, 
min mobil likaså, så jag ringde Anna och frågade om hon skulle med och handla. Jag behöver faktiskt äta middag idag och i morgon. Och så ville jag ha nåt gott också, det är ju faktiskt lördag. Middagsmaten räcker till i morgon och det gör säkert lördagsgodiset också. Jag ska nog gå och kolla det, förresten, godiset…

∼ ♦ ∼

*GT = Gin och Tonic


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, HBTQ, Mat, Media, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lördagen den 20 januari 2018: Fredagsfilt(er) och lördagsgodis

  1. FEM skriver:

    Jättekul att du också har din pläd kvar. Min ligger nere vid fotänden på gästsängen och den används flitigt av katten i huset.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.