Tjugondedag Knut del 2 och Felix-dagen 2018: Tallrik, bricka, bro


 Kära dagbok…

Ytterligare lite nytta till gjorde jag igår, men ska jag vara ärlig… inte alltför mycket efter att jag hade hämtat och skjutsat hem Fästmön. Däremot åt jag. Jag åt och åt och åt. Jag hade tänkt dricka också och det gjorde jag, fast det blev aldrig Gin o’clock igår. Nej, jag nöjde mig med öl och två snapsar till silltallriken och två glas rött senare på kvällen till ostbrickan.


Ostbrickan och vinet intog jag i mitt ekande vardagsrum.
Det är nog där det märks mest att jag ska flytta. Här i arbetsrummet där jag sitter och skriver är det inte så tomt och tömt, inte heller i köket… Men om tre veckor blir jag av med mitt köksmöblemang. Då får jag inta mina måltider vid nån köksbänk alt. vardagsrumsbordet.

Det enda sevärda på TV igår kväll var Stjärnorna på Slottet. Igår var det Regina Lunds dag och jag blev positivt överraskad av henne. Hon har inte haft nån lätt barndom, den kvinnan. Vidare blev jag också positivt överraskad av att Bosse Parnevik faktiskt pratade självmant igår – flera gånger, dessutom!

∼ ♦ ∼

Böckerna Den lilla bokhandeln o Hur jag lärde mig

Bokbyte från feelgoodroman om boktok till en självbiografi av och om Hans Rosling.

I morse hade jag svårt att sova. De senaste nätterna har jag sovit med stängt sovrumsfönster eftersom det är sånt jävla liv här utanför ibland. Tidigt i morse skuttade jag upp och öppnade. Sen slumrade jag ett tag, men var klarvaken vid åtta. Det gick snabbt att läsa ut resten av boktok-boken. Därefter plockade jag fram ytterligare en julklappsbok. Jag valde Hans Roslings självbiografi som han började skriva när han hade fått veta att han hade ungefär ett år kvar att leva. Hans Rosling gick bort den 7 februari förra året. Boken fick jag av Annas snälla mamma och hennes L. Jag har läst en hel del i den idag, den har ett underbart språk och att läsa om andra människors liv är så… fantastiskt, har jag upptäckt. Fast jag vill helst läsa deras egna ord, inte när de tar hjälp av journalister. Nu är visserligen en journalist inblandad även i Hans Roslings bok, men det jag läser just nu har han själv skrivit, det är jag säker på.

∼ ♦ ∼

Det är en grå och trist dag idag. Jag har skurat badrummet och duschrummet/toan, för det var jag för lat för att göra igår kväll. Därefter tog jag en lång och skön dusch. Ibland är duschar så där extra sköna. Eftermiddagen tänker jag tillbringa med Hans Rosling innan jag åker och hämtar och skjutsar hem Anna från jobbet. Jag erbjöd mig att göra det, för jag vet att det blir många gångna meter för henne en dag med dagens arbetstid. Dessutom behöver jag ut och skaffa föda. Det lutar åt nån skräpmat av nåt slag. Klockan 21 blir det naturligtvis Bron. Eller Brona, som det heter på östgötska.

Motalabron

Motalabron är en annan bro än den i Bron. Men den är den finaste av de två alla!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tjugondedag Knut del 2 och Felix-dagen 2018: Tallrik, bricka, bro

 1. SoP skriver:

  Utanför ditt ämne- Ber Så mycket om ursäkt för strulet på min blogg,jag såg det inte förrän nu. Det var verkligen inte meningen, jag tänkte väl att själva efterledet inte spelade nån roll. Jag har tagit bort alla kommentarerna. Förlåt.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Helt OK. Bara det att jag har noterat att bästefåtöljskritikern läser din blogg (har kommenterat nån gång) och jag vill INTE ha nåt mer otrevligt mejl. Det går ju att luska reda på vissa adresser om en har efterledet.
   TACK 💚💚💚!!!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.