Selfies


Ett inlägg om en bok.Jussi Adler Olsens bok SelfiesÅrets andra bok var även den en julklappsbok
från vännen Jerry. I kväll efter mina äventyr i möbelbranschen läste jag ut Jussi Adler-Olsens bok Selfies i mitt allt mer ekande vardagsrum. Tack Jerry för ytterligare en fin, spännande och bra julklapp!

Avdelning Q, som jobbar med cold cases, är som vanligt hotad av nedskärningar. Den här gången har dess sekreterare Rose totalt flippat ut och gått in i en psykos, nåt som nästan lägger ner avdelningen eftersom hon endast har skickat in 15 och inte 65 rapporter… Men så blir en äldre kvinna ihjälslagen och Carl Mørck tycker att fallet påminner om ett äldre, ouppklarat dito. Samtidigt är det nån som kör ihjäl unga kvinnor och smiter från olycksplatserna. Nån av de inblandade har dessutom medverkat i ett rån mot en nattklubb. Och Rose försvinner spårlöst. Självklart hänger alla fallen ihop. Det kan tyckas rörigt – och det är det bitvis – men författaren lyckas knyta ihop påsen i slutet. Som så ofta i hans böcker blir slutet för övrigt en kamp mot tiden.

Den här boken är riktigt spännande, precis som övriga i serien. Men den är lite rörig och kapitlen är skrivna utifrån olika inblandade personers perspektiv, vilket gör handlingen en smula hattig. Samtidigt tycker jag att inte bara kriminalfallen utan skildringen av dem som utnyttjar samhället – och samhället som slår tillbaka – känns realistisk. Att författaren också väver in psykisk sjukdom och ger en otroligt insiktsfull beskrivning av detta lidande gör boken än bättre.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.