Trettondedagsafton 2018: Ensamjobbande (nästan) tjuv, inte barn av sin mor


 Kära dagbok…

Tomt på jobbet trettondedagsafton 2018

Inte ett ljud hördes, inte en människa syntes under Trettondedagsaftons tidiga morgon på jobbet.

I morse på jobbet trodde jag länge att jag var helt ensam. Inte ett ljud hördes, ingen människa syntes till. Men jo, vi hade fyra timmars arbetsdag idag, en arbetstidsförkortning med fyra timmar. Dessa fyratimmars-dagar är få per år, men ganska onödiga, tycker jag. Varför är en inte helt ledig en afton, till exempel? Eller varför inte jobba hela dagen? Egentligen spelar varken jobb eller ledighet nån roll för mig den här sista av vinterns helger, trettondedagarna, för jag har inga planer. Men jag var så trött i morse. Hade svårt att somna och låg i sängen och glodde på sovrums-TV:n tills klockan var alldeles för mycket. När larmet gick igång klockan 5.30 i morse sov jag som bäst och godast.

I helgen ska jag mest vila inför prövningar som komma skall. Samtidigt vet jag att jag har svårt att ta det lugnt. Igår kväll telefonerade jag och Anna länge. Det är mycket att tänka på inför en flytt, till exempel att välja flyttfirma, elavtal, packning, adressändring, folkbokföring, bredbandsabonnemang med mera. Just nu snurrar det mest i mitt huvud vilka saker jag ska frakta själv och vad jag ska låta firman packa och flytta. Och möbler som jag vill sälja bör jag snart annonsera ut. Kanske fixar jag ett par annonser på Blocket i helgen.

∼ ♦ ∼

Det är tur att jag fick så många bra böcker i julklapp, för böcker är nåt som kan få mig att koppla av. Igår kväll läste jag ut min andra julklappsbok och bytte den till den tredje av de tio jag fick inklusive vinsten från Johannas deckarhörna. Jag valde en deckare igår, för jag har inlett året med en biografi och en självbiografi/handbok. Nu vill jag läsa nåt rent skönlitterärt – och läskigt spännande. Den nya boken och den jag läste ut igår fick jag av vännen Jerry i julklapp. Han prickade så rätt!

Böckerna Att skriva och Selfies

Bokbyte igår från min andra julklappsbok till den tredje. Båda böckerna på bilden har jag fått av vännen Jerry.

∼ ♦ ∼

Efter jobbet åkte jag hem och tog en macka innan jag svängde förbi hos Fänriken och plockade upp Anna för en tur till Stormarknaden. Jag behövde fylla på barskåpet (= kylskåpet; gin; Gibson’s, blev fel för det är koriander i eländet, skulle ha varit Gilbey’s) och vinskåpet (vin; Cannonau di Sardegna Riserva 2014, det jag gav högsta Toffelomdöme i december och även gav till Anna i julklapp). Vidare inhandlade jag mat och grönt (!) till helgen. Jaa, Anna blev riktigt förvånad för jag köpte potatis, gräslök och citron. Citronen skulle jag förstås ha till gin & tonic, GT. GT är mycket vegetariskt. Sen fanns det andra saker som jag köpte, men som det visade sig när jag kom hem att jag inte hade betalat för… Hade jag varit min mamma skulle jag ha åkt tillbaka till ICA Kvantum. Men jag är jag – tjuv och dement. Glömde köpa tonic till mitt gin, så det blev en extra tur till Tokerian när jag hade skjutsat hem Anna.


Nu ska jag ta ner lite grejor från väggarna 
denna min lediga eftermiddag. Sen blir det sill och potatis och en och annan snaps, givetvis.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.