Onsdagen den 3 januari 2018: Tur som en tokig..?


 Kära dagbok…

Tänk att det blev vinst på Trisslotten jag köpte och skrapade till minne av mamma på hennes namnsdag igår! Jag lät lotten ligga till sig tills timmen var ganska sen. Sen  skrapade jag fram 2 x 30 kronors vinst, vilket betyder två nya lotter. Kanske ler mamma där uppe i sin himmel nu och tänker nåt i stil med att…

”Den där ungen, hon har tur som en tokig!*

Trisslott med vinst 2x30kr

Ibland händer det…

Strax efter vinsten fick jag sms från mammakusinen B också. Jag har försökt få kontakt där under julledigheten, men inte nått fram till henne. I stället fick jag en trevlig pratstund med hennes man häromdagen. Nu blev det några sms i stället, för tekniken när det gäller mejl är obstinat – för mammakusinen. För min del är jag så nöjd, så nöjd med mitt byte av mejlklient! Dessutom kan jag numera läsa e-post via mobilen också utan att behöva surfa ut på nätet och logga in. Min nya webbklient har också fått gott betyg av mottagarna av mina skrivna mejl. Det blir inte längre några konstiga bokstäver, till exempel. Och jag kan läsa utan att behöva känna mig gravt synskadad** plus att jag både kan svara och skicka bilagor.

∼ ♦ ∼

Bakelittelefon

Det är uppskattat att en svarar – eller ringer tillbaka snarast – när nån söker en per telefon.

Det har även idag varit lugnt på jobbet. Det är så skönt att kunna jobba i mer normal takt och inte hysterisk. Jag får mycket gjort för att jag får sitta ostörd, helt enkelt. Sen var det så väldigt lugnt idag att jag kunde ta ut en timmes flexledigt och åka med Anna och göra några ärenden. En sak jag har tänkt på är hur glada och tacksamma folk blir när de mejlar eller ringer för att klaga på nåt eller efterfråga information som saknas och jag svarar. Jag svarar inte alltid direkt, men jag hör av mig så snart jag kan. Igår var det en som ringde när jag körde bil hem och då rörde jag inte jobbmobilen. Men jag ringde upp när jag kom hem. Vidare svarade jag på ett mejl i annan fråga igår som jag inte kunde lösa på studs. Nej, jag kunde inte lösa dessa två problem igår, men jag fick sån god och fin återkoppling bara för att jag svarade överhuvudtaget. Sen kunde jag också berätta att vi faktiskt jobbar med den ena frågan (det är sant och en ska aldrig ljuga om sånt!). Det är sånt här som gör att det är roligt att jobba på min arbetsplats. Ibland är det så lite som behövs. Sen har jag riktiga experter omkring mig som kan ta tag i själva problemen rent tekniskt. Det är jag tacksam för!

∼ ♦ ∼

Datorbordet Krister

Datorbordet Krister är till salu.

Det känns konstigt att inte rensa eller packa hemma, men jag är klar med rensningen i princip. I stället finns det andra saker att ta tag i, som till exempel detta med att säga upp kallförråd, garage och parkering. Jag ringde BRF-ordföranden igår kväll för att kolla om jag kan säga upp kallförrådet i förtid – det enda som står där ute är datorbordet Krister, som jag annonserar ut på Blocket just nu. Vill ingen köpa det får jag åka med det till återvinning. När det gäller garaget och parkeringsplatsen sa jag att jag behåller dem tills jag flyttar. Sen frågade jag hur uppsägningen går till och blev utlovad kuvert till nycklarna som sen ska lämnas på styrelselådan. Kuverten låg i postboxen när jag kom hem. Enkelt och grejt, ingen uppsägningstid för nåt eftersom det är köer på att hyra allt.

Kuvert för nycklar

Kuverten för nycklarna till förrådet, parkeringsplatsens elplint och garaget låg i postboxen i kväll.

∼ ♦ ∼

Jag har inte mått så bra idag, men jag har hållit måendet i schack. Benet har varit OK, förutom framåt kvällen när jag lyckades tjonga i venen i ett par gånger av misstag.

I kväll ska jag glo på premiäravsnittet av Den döende detektivenen kriminalserie i tre delar baserad på böcker av Leif GW Persson. Är det nåt jag har saknat under ledigheten så är det bra deckare på TV eller spännande filmer. Det har fan så gott som uteslutande visats komedier och/eller repriser! Blä! Premiären går klockan 21 i SvT1.

Jag har löst in min Trissvinst. Troligtvis kan jag inte låta bli att skrapa åtminstone en lott av dem. Vem vet, plötsligt händer det att jag har tur som en tokig och det blir en storvinst, kanske..?

Två Trisslotter

Plötsligt händer det..? Tur som en tokig..? Storvinst..?

 

∼ ♦ ∼

*Att ha tur som en tokig är ett uttryck vi använde i min ursprungsfamilj. Hoppas ingen känner sig kränkt av detta.
**Jag ser väldigt illa, men med kontaktlinser och glasögon klarar jag att läsa. Bli inte kränkt av mitt uttryck.


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Onsdagen den 3 januari 2018: Tur som en tokig..?

 1. Anneri skriver:

  ”Tur som en tokig” är ett uttryck som användes i min familj också (ursprungsfamilj som du skriver). Kanske någon blir kränkt men då är det så. Vi kan inte hålla på och bli kränkta för allt för då blir livet lite väl jobbigt tänker jag 😉
  Sen är det ju så att uttrycket inte riktigt återspeglar sanningen – jag ÄR ju tokig men inte fasiken har jag tur för det 😉

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Härligt att uttrycket är känt av flera. Hoppas ingen blir kränkt, men en vet ju inte.

   Gillad av 1 person

   • Anneri skriver:

    Det är nog ganska välkänt, i vart fall här i trakterna. Här finns å andra sidan många märkliga uttryck – i somliga byar så ”snögar” det till och med 😉 Men även det har jag hört på andra håll.

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Snöga är väl mer dialektalt. Mitt uttryck är snarare ålderdomligt och jag är ju från en helt annan del av landet än du, tror jag. .

    Gilla

 2. Pinglan skriver:

  Grattis till vinsten! För min del var det flera år sedan jag vann på Triss. Hoppas att du nu vinner på de nya lotterna, jag håller tummarna för dig.
  God Fortsättning!

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.