Mitt bokår 2017: Ännu mera tyngd i december


Ett inlägg om litteraturen och jag i december.


 

December och år 2017 är slut. Jag har haft en del lediga dagar i månaden eftersom det har varit jul. Tre semesterdagar och en dags flexledigt blev det också. Som gjort för att läsa, alltså. Och visst blev det en del läst i december, men fokus har legat på rensning av mitt hem inför flytten nästa är. Åtta böcker, ett par av dem riktigt tunga, hann jag i alla fall med att läsa när jag pauserade från måstena.

Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

Decemberböcker 2017:

Karl Ove Knausgårds bok Min kamp 5Elizabeth Georges bok Dennna dödens kroppHåkan Nessers bok Maskarna på Carmine Street

Peter Kihlgårds bok Kicki & LasseLeslie Tentlers bok Mord vid midnattElizabeth Georges bok En lögn att lita på

Johan Svedjedals bok Den nya dagen gryrStina Jobs bok om Marie Göranzon Vrålstark och skiträdd


Åtta böcker läste jag i december, 
vilket är en mer än i november. Även december var emellertid en tung litterär månad, med hela fyra tegelstenar (Min kamp 5, Denna dödens kropp, En lögn att lita på och Den nya dagen gryr). Tre av böckerna var deckare (Denna dödens kropp, Mord vid midnatt och En lögn att lita på) och en bok klassar jag som psykologisk thriller (Maskarna på Carmine Street). En bok var autofiktiv (Min kamp 5) och två av böckerna var biografier (Den nya dagen gryr och Vrålstark & Skiträdd). En av böckerna var en relationsroman (Kicki & Lasse).

Två av månadens böcker köpte jag till mig själv (Maskarna på Carmine Street och Den nya dagen gryr) och en av böckerna hade jag köpt till mamma (Kicki & Lasse). En bok kom från loppis (Mord vid midnatt). En bok var en julklapp från 2016 av vännen Jerry (Min kamp 5), en av böckerna var en julklapp från Anna 2017 (Vrålstark & skiträdd), medan två av böckerna (Denna dödens kropp och En lögn att lita på) kom från vännen Agneta. Tack!

Tre av böckerna fick högsta Toffelomdöme (Min kamp 5, Maskarna på Carmine Street och Den nya dagen gryr). Två av böckerna fick högt omdöme (Denna dödens kropp och En lögn att lita på). Strax över medel hamnade en bok (Vrålstark & skiträdd). Medelomdöme fick en bok (Mord vid midnatt) och lågt omdöme fick en bok (Kicki & Lasse).

December månads bästa bok blev… Den nya dagen gryr.

 

Vill du läsa vad jag skrev om alla böcker jag läste under 2017? Gå in på min Läslista! (Listan uppdaterar jag även nästa år, om jag lever.)


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Familj, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mitt bokår 2017: Ännu mera tyngd i december

  1. etuna1 skriver:

    Gott nytt år / god fortsättning!
    Vi firade också nyår med raketer på avstånd. De små i sällskapet (2 st 9-åriga gossar) tände tomtebloss ute i regnet. Det var lagom spännande för oss allihop.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.