Fredagen den 22 december 2017: Rent, räknat och roman som en tegelsten


 Kära dagbok…

Min lediga dag är snart till ända.Den liksom bara försvann trots att jag vaknade i vanlig tid, det vill säga klockan 5.30. Men jag låg kvar i sängen och läste och drack kaffe ett par timmar innan jag klev upp och startade tvättmaskinen. Idag tvättade jag lakan, för här ska bäddas rent för kanske näst sista gången i det här hemmet och i den här sängen. Sängen och sängborden ska jag försöka sälja. Fästmön och jag tycker att det är på tiden att vi skaffar en helt ny säng med bra madrasser etc för våra tyngder ryggar. (Går sängen och sängborden inte att sälja får de återvinnas via en secondhandaffär. Då kommer i alla fall kanske nåt gott ur möblerna till människor som behöver hjälp.)


Medan tvättmaskinen gjorde sitt 
hann jag både äta frukost och gå igenom månadens räkenskaper. Jag rafsade lite i mina garderober också och där börjar det bli tomt – även på galgar. Därefter skrev jag några listor så att jag inte ska glömma vad jag måste göra framöver. En lista blev det också över sånt jag ska åka över till nya hemmet med själv så snart vi har fått nycklarna. Då har vi en helg på oss att göra sånt innan packarna kommer hit och packar efter helgen och så går flyttlasset en tisdag nästa år. Jag längtar! Jag är jävligt trött på grannar som lagar mat som luktar som blöt hund, till exempel.


På förmiddagen åkte jag och hämtade Anna
 och lämnade varor och julklappar hos Fänriken. Vi hämtade också paket, handlade några julklappar till och mat, förstås. Gissningsvis har vi glömt nåt. Jag bjöd in mig på fika vid köksbordet hos Fänriken. Nog närde jag en förhoppning att få smaka en hembakad nötkaka doppad i choklad – och det fick jag. Min blivande sambo är så söt!

Fikabröd: saffransgifflar, pepparkakor, nötkaka doppad i choklad

Hembakad nötkaka doppad i choklad och annat gott fick jag när jag snikade in mig på en fika.


Tisslingarna var förstås hemma. 
Deras senaste hyss var att leva rullan med en gasbinda som Anna glömt framme. Det var den gasbindan, det. Men söta är de, så en kan ju inte vara arg på dem. Söta kan en inte säga att vissa andra av Annas… inneboende är… Psychotomtarna hade intagit Annas bästefåtölj och där satt de och glodde läskigt på mig.


Katterna är än så länge lyckligt ovetande om flytten. 
Anna och jag pratade förstås en del om den. Det finns onekligen en hel del praktiskt att ta tag i. Och när jag kom hem väntade en tegelstensroman i ett trasigt kuvert från banken förutom ett julkort från mammakusinen B och hennes A samt min näst sista räkning på månadsavgiften i New VillageDet känns… spännande, men också ganska pirrigt.

Bankpapper

En tegelstensroman från banken.

∼ ♦ ∼


Och nu ska jag griljera Kalle Kon!


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fredagen den 22 december 2017: Rent, räknat och roman som en tegelsten

  1. MarveW skriver:

    Önskar dig en avkopplande och glad julhelg. God Jul!

    Gilla

  2. etuna1 skriver:

    God Jul! 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.