Mord vid midnatt


Ett inlägg om en bok.Leslie Tentlers bok Mord vid midnattI början av december besökte jag Myrorna i Boländerna
för att lämna in grejor för återvinning. Inte 17 kunde jag låta bli att kika på böckerna. Tre pocketböcker för 40 kronor, det vill säga en kostnadsfritt, gjorde att jag valde Leslie Tentlers bok Mord vid midnatt som gratisbok. I kväll läste jag ut denna lilla Harlequin-roman, som faktiskt inte bara handlar om kärlek utan som titeln avslöjar om mord. En deckare, alltså.

Journalisten Mia Hale hittas omtöcknad och blodig. Det visar sig att hon lyckats smita från en seriemördare som hon har skrivit om. Dessvärre har hon tappat minnet, men med hjälp av FBI-agenten Erik Macfarlane undergår hon hypnos hos en läkare. Tillsammans tar Erik och Mia upp jakten på mördaren, som bland annat har mördat Eriks fru några år tidigare. Samlaren, som mördaren kallas, lyckas hålla sig undan och i stället blir det han som jagar offret som undkom honom inte mindre än två gånger, ska det visa sig, nämligen Mia.

Jorå, det är spännande bitvis. Men sen kommer heterosexscener (gissa mellan vilka!) och då planar historien ut och blir nåt trivialt. Det spännande blir underordnat kärlekshistorien. Det är synd, det, för boken hade potential.

Titeln på boken och omslaget lovar mycket. Nu landar Toffelomdömet på medel.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.