Ett rödvin: Gran Appasso 2016


Ett inlägg om ett vin.


 

Gran Appasso 2016

Fylligt, chokladigt och prisvärt vin av årgång 2016.

Ja, jag åt ju lax till middag igår kväll och till det kan en inte dricka rödvin. Det blev en öl till firren. Men lite senare dukade jag fram en bit krämig gorgonzola, färskostfyllda paprikor, mammutoliver och paprikatapenade och till det går det hur bra som helst med rött vin. Jag öppnade en flaska Gran Appasso 2016. För nästan precis ett år sen drack jag den förra årgången, 2015, och gav vinet ett högt, men inte högsta, omdöme.

Som vanligt har Systembolaget och jag divergerande åsikter om vad en ska äta till det här vinet. Systemet förordar lammkött, nötkött eller lagrade hårdostar. Priset för vinet är endast 89 kronor och det tror jag att vi är överens om att det är ett bra pris.

Så här kan en läsa om vinets smak och doft på Systembolagets webbplats:

”Kryddig, fruktig smak med liten sötma, inslag av fat, russin, körsbärspraliner, kryddnejlika och vanilj. […] Kryddig, fruktig doft med inslag av fat, katrinplommon, körsbärspraliner, kryddnejlika och kanel.

Vinet är otroligt fylligt och gott. Jag känner russin, men även mörk choklad, nejlika och kanel. Så värst mycket av det jag dukade fram orkade jag inte äta. Lite senare sköljde jag ner en frukt & mandel-choklad med vinet och det var riktigt gott. Den bäriga smaken från förra årgången och den korta eftersmaken noterar jag inte alls här – tvärtom är eftersmaken lång och vinet, som sagt, fylligt.

Toffelomdömet blir det högsta för detta prisvärda vin.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.