Fredag kväll den 15 december och lördagen den 16 december 2017: Det är inte alla som får pengar i affären…


 Kära dagbok…

Julklapp från FEM

En hård klapp från FEM!

Tänk att trots att jag slog jultomen i Quizkampen för ett tag sen och fast jag är en elak jävel – har jag fått en julklapp! Den kom ända från Motala och vännen FEM. Liksom när jag skickade ett smärre paket i motsatt riktning kom det fram redan dagen därpå. PostNord briljerar! Julklappen själv är vackert inslagen i rött papper. Jag hade fullt sjå att låta bli att öppna den, men efter en stunds klämning kunde jag konstatera att klappen är hård och kanske, kanske innehåller den nåt litterärt.

Sen ägnade jag resten av fredagskvällen åt att… inte öppna julklappen från vännen FEM utan att försöka kurera mig. Jag frös och svettades om vartannat, så nog hade jag feber. Halsen gjorde ont, liksom muskler och leder och jag nös. Två stadiga glas whiskey, lite Bricanyl och sen orkade jag tömma en garderob och delar av en annan. Några kläder gick till återvinning, de flesta hamnade i fyra blåa lådor. Mina kläder vill jag inte att flyttfirman varken ska packa eller frakta, det gör jag själv.

∼ ♦ ∼

Jag sov gott i natt med öppet fönster. Och när jag vaknade hade jag bara lite ont i en fot och en handled – inte så mycket i hals och näsa. Undras om jag har besegrat viruset? Jag har införskaffat C-vitamin på tub idag, men jag kan inte ta mer än en per dag eftersom jag inte tål sötningsmedlet i tabletterna. Whiskey, däremot, tål jag visst finfint. Vid åtta-tiden i morse vaknade jag. Fixade som vanligt kaffe och tog med in till sängen där jag tragglade med boken jag gav mamma i födelsedagspresent 2008. Jag lyckades ta mig igenom boken. Sen valde jag ut en lättsam deckare om en seriemördare (!), en bok jag köpte tidigare i månaden på Myrorna när jag var och lämnade grejor.

 

Julklapp med bajs på

En bajsig julklapp och en normal blev dagens inköp.

Lördagsförmiddagen ägnade jag åt att dammsuga och tvätta. Tvättkorgen var proppfull och dammet låg i drivor. Nu är korgen lite tommare och dammdrivorna något mindre. Mitt på dan åkte jag till Myrorna med sex papperskassar med kläder och saker. En av mina kassar gick sönder när jag fick tvärnita eftersom folk inte kan köra bil. Jag tror sakerna höll, i alla fall. På hemvägen stannade jag till vid Stormarknaden. Där rådde kaos och jag totalignorerade en lite flicka i gul reflexväst som försökte vifta in mig på en parkeringsplats där jag inte ville stå. Hon blängde som fan på mig. Jag hittade snabbt en ledig plats och uträttade mina ärenden. Två julklappar kom jag ut med. Nån ska få en riktig bajsig julklapp i år också! Moahahahahaaaaaa…

Det var bestämt att jag skulle åka och hämta Fästmön när hon hade slutat jobba på eftermiddagen. Vi behövde båda två handla mat. Detta innebar att jag fick en liten paus på ett par timmar på eftermiddagen. Dessa timmar nyttjade jag till att gå igenom fem kökslådor. Två smärre påsar ska gå till återvinning, somligt slängdes och sen kunde jag ta bort fem orange lappar. (De orange lapparna sitter på skåp och lådor som är kvar att gå igenom inför flytten.) Tänk så mycket lustigt en hittar som en inte visste att en hade…

∼ ♦ ∼

Tre tvåkronor

Jag fick pengar i affären.

Anna och jag åkte till ICA Heidan först för att hämta paket. Där hände nåt så märkligt som att jag, som inte handlade nåt, fick pengar av killen i kassan! Jag såg ut som en fågelholk – och Anna skämdes. Det visade sig att den söta pojken läser min blogg och hade hittat ett inlägg där jag rasade över några trasiga påsar. Som kompensation gav han mig tre stycken tvåkronor. Fågelholken stängdes när mynten trillade ner (!) och jag fick mig ett gott skratt. (Anna fortsatte att skämmas.) Vi åkte till Tokerian för att handla och där irrade vi omkring. Jag lär nu aldrig glömma ICA Heidan trots att jag flyttar. Tokerian, däremot, ska jag gladeligen förtränga när jag shoppar på Torgkassen i framtiden. (Skojar bara genom att försöka låta fisförnäm.)

Min älskling, med tre kassar (varav en med klappar) och fem paket (klappar!), är nu avlämnad hos Fänriken. Själv ska jag laga mat, det vill säga värma potatisklyftor i ugnen och varmrökt lax i micron. Därefter blir det soffläge och kanske en virre till. Jag känner mig allt lite snorig…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Familj, Krämpor, Mat, Personligt, Trams, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredag kväll den 15 december och lördagen den 16 december 2017: Det är inte alla som får pengar i affären…

 1. annanilssonspets skriver:

  Vi har inget postnord i Belgien men väl en brevbärare som nog hade platsat där. Posten kommer, om den kommer, dvs när han har lust, väldigt tidigt. Vad det gäller postgång från Sverige och vise versa, så kan det ta allt från bara två dar till tio. Så nog finns det en postnordliknande historia här med. Ett år fick jag ett paket från syrran på Irland. Det var trasigt och lagat och innehållet var dels det jag skulle ha, plus en massa annat som t.ex en fotobok om Thatchers liv.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Fast om du läser mitt inlägg ordentligt ser du att jag HYLLAR PostNord… Två paket från olika håll har postats en kväll/sen eftermiddag och nåt mottagarna dagen därpå redan – utan att vara trasiga eller så.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.