Maskarna på Carmine Street


Ett inlägg om en bok.Håkan Nessers bok Maskarna på Carmine StreetJag har haft svårt för Håkan Nesssers böcker –
och jag vet inte riktigt varför. För när jag har läst böcker av honom har jag de senaste gångerna tyckt att det var väldigt bra och välskrivna böcker. Min motvilja har kanske handlat om de fantasimiljöer författaren har skapat kring sin karaktär kommissarie van Veeteren.

Boken Maskarna på Carmine Street är en helt separat bok och inte nån polisroman eller deckare. Men den är väldigt spännande och om jag måste genrebestämma den är den nog en psykologisk thriller. I kväll läste jag ut boken, som jag helst av allt hade velat sträckläsa.


Den här romanen handlar om författaren Erik Steinbeck och hans fru Winnie Mason.
De flyttar till New York efter att deras fyraåriga dotter Sarah har tagits av en främmande man. Sarah har, när boken startar, varit försvunnen i 17 månader. Medan Erik skriver på en ny roman målar Winnie. De kommunicerar mindre och mindre med varandra. En dag lämnar Winnie Erik och hemmet. Då har Erik redan låtit en pensionerad privatdetektiv spana på hustrun. Eriks och Winnies förhållande startade på sätt och vis med ett märkligt sammanträffande. Och såna sammanträffanden fortsätter genom hela boken.

Den här boken gillar jag genast. Hade jag haft möjlighet skulle jag ha sträckläst den, som sagt. Det är en riktig bladvändare och den är svår att släppa. Boken är inte otäck, sitt tema till trots, den är bara… mystisk. Lika mystisk som Winnie Mason visar sig vara. Romanen är välskriven och med flera skumma ingångar lyckas författaren lotsa berättelsen i mål utan att jag gissar slutet i förhand.

Toffelomdömet blir det högsta. Nu ska jag läsa mer Nesser!

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.