Ett rödvin: Cannonau di Sardegna Riserva 2014


Ett inlägg om ett vin.


 

Cannonau di Sardegna Riserva 2014

Cannonau di Sardegna Riserva 2014 – ett vin som överraskade.

En trasig korkskruv till trots lyckades jag få korken ur en flaska Cannonau di Sardegna Riserva 2014 igår kväll. Det här var en flaska jag köpte förra helgen för 119 kronor.

Jag var nyfiken på den här italienaren. Igår kväll blev det ett halvt glas till italienska, smakrika dessertostar och några bitar schweizernöt. I kväll intog jag vinet till en het vegetarisk pastarätt samt ostarna från igår. Systembolaget tycker att en ska servera det till mörkt kött, gärna grytor eller stekar. Tyvärr blir det inte så jag intar vinet nånsin.


Detta kan en läsa om vinets smak och doft på Systembolagets webbplats:

”Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, rosor, pomerans, kakao, tobak, sandelträ och vitpeppar. […] Nyanserad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av körsbär, rosor, pomerans, mörk choklad, sandelträ och vitpeppar.

Det här vinet överraskade mig – positivt. Det är fylligt och smakrikt, kryddigt och chokladigt i smaken. Vinet, som definitivt inte är sött, passade utmärkt till de salta ostarna, men även till choklad. Den heta pastarätten och vinet gick också bra ihop.

Ibland blir en liksom så där våldsamt glatt överraskad att en vill dela ut pluspoäng. Men mer än högsta toffelomdöme delar jag inte ut här. Det här vinet ska jag definitivt köpa igen!

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Det här inlägget postades i Epikuréiskt, Personligt, Vin och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.