Torsdagen den 7 december 2017: Vi kan inte ta med oss nånting, men fram till dess…


 Kära dagbok…

Grejor till återvinning

Grejor i hallen i väntan på färd till återvinning.

Nu vet jag exakt hur det känns att få det vassa hörnet av en gammal plastpärm intryckt i ryggslutet – det gör ONT!!! Ja, för jag kunde ju inte låta bli att fortsätta i förrådet igår kväll, trots att jag hade tänkt att vila. Vilan bestod av ett avbrott för smörgås, tankning och färd till Äldreboendet där Fästmön jobbat från klockan sju – på morgonen, alltså – till klockan 20 för att skjutsa hem henne. Nån lojalare medarbetare än Anna finns inte. I mitt stilla sinne undrar jag bara när hon ska hinna och orka rensa etc inför flytten hemma hos sig. Det kommer dessutom en jul emellan och då ska vi samlas hos Fänriken. Mitt förråd är emellertid att anse som färdigrensat nu. Jag har till och med ställt in några packade flyttlådor från vardagsrummet i förrådet.

Plats för stående ovationer!

Hela min kropp värker för tillfället. Ryggen är inte värst nu, det är vänsterarmen. Dess muskler måtte ha blivit rejält chockade av allt bärande. Igår blev det fyra vändor till soprummet. I hallen står tre säckar som ska till återvinning. Snart vet jag inte vad jag kastar och ger bort. Skulle jag veta det kanske jag ångrar mig. Det är bäst att inte se bakåt. Jag försöker se framåt – ända fram till den allra sista resan vi alla ska göra – då kan vi ju inte ta med oss nånting. Bäst att vara förberedd.

Blåa lådor

Ingen kan ta med sig nåt på den allra sista resan.

∼ ♦ ∼

Block penna mapp

Funderar och skriver – fast inte så nån eventuell bloggläsare får se mina jobbtexter.

Idag har jag hårdprioriterat att jobba med mitt nyhetsbrev. Det blir årets sista och jag vill göra nåt lite extra. I morse var jag som vanligt tidigt på jobbet och kunde då skriva klart de sista texterna, mer eller mindre. Jag filade på texterna under förmiddagen och fixade bilderna, men det kom även annat emellan som inte blev gjort igår för att jag var på ett långt möte samt utrymningsövning igår eftermiddag. Jag jobbade på distans en timme med lite inläsningsmaterial på eftermiddagen idag.

Utrymningsövningen igår förlöpte förresten väl. Det hade varit konstigt annars, för den var förannonserad. I vår kommer en övning som inte aviseras i förväg. Det som slog mig som märkligt igår var att ingen räknade in oss – eller jag uppfattade inte att nån gjorde det – det kanske gjordes. Samtidigt kanske det int behövde göras vid en övning? Jag fick i alla fall höra att min avdelning, med cirka 120 anställda (?) tog sig ut på åtta minuter. Det är riktigt bra.

∼ ♦ ∼

Idag ringde handläggaren från försäkringsbolagetDet kändes bra att prata och reda ut saker som jag kände var lite oklara. H*n beklagade att h*n inte hade varit tillgänglig – h*n hade varit sjuk, stackarn.

Jag har även granskat flyttkontraktet lite mer ingående och inser att det är ganska mycket som flyttfirman inte gör. Ändå ställde jag många följdfrågor innan jag tackade ja till offerten. När jag mejlade frågorna fick jag bland annat veta att flyttfirman till exempel packar allt som jag inte själv vill packa. Fast sen har det kommit fram att de inte fraktar matvaror, växter, alkoholhaltiga drycker med mera.


Vidare putsar inte flyttstädarna,
en underleverantör till flyttfirman, fönster om det är för kallt och de frostar helst inte av frysen – för det tar för lång tid, fick jag veta. Eh… typ sånt som jag verkligen önskade att andra skulle göra. När jag nämnde böckerna kändes det också som om de var på väg att backa från priset i offerten… Nåja, jag får vara glad och betala för att de packar mina böcker och flyttar mina möbler. För böckerna följer med mig – ända till den sista resan.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Torsdagen den 7 december 2017: Vi kan inte ta med oss nånting, men fram till dess…

 1. Anneri skriver:

  Oj vilken boksamling! Jag kan nästan, men bara nästan, förstå flyttfirman 😉 Men så är det, vissa saker kan en inte slita sig ifrån – något har vi alla som vi inte gör oss av med i första taget!

  Gilla

 2. fruhatt skriver:

  Jag tycker att du är oerhört duktig! Bra gjort och jag förstår att du har ont i kroppen.
  Vi har ungefär lika många böcker och då är vi tre som är bokslukare 🙂
  Jag tycker att det är trevligt med mycket böcker .

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   I vårt nya hem ska vi ha ett större bokrum än jag har nu och dessutom ett gemensamt, förstås. Det ska bli härligt. Bara alla hyllor och böcker får plats. Det är en del både här hos mig och hos Anna.

   Tack för pepp! Ja, den här gamle ryggen blir jag trött på ibland. Mina armmuskler har blivit förvånade de senaste dagarna tror jag. De känns mycket bättre idag efter en dags vila. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.