Måndagen den 4 december 2017: Falnat intressant peppar sig själv


 Kära dagbok…

Allt i transport logga

Det blir Allt i transport som fixar min flytt. Firman flyttade åt jobbet också och har fått bra referenser.

Äntligen tycks intresset för mina blogginlägg ha falnat! Då är det gissningsvis endast de närmast sörjande och de som läser mina inlägg om böcker, filmer eller vin kvar. Skönt! Folk är så sanslöst nyfikna på mitt liv att de till och med pumpar mina vänner. Vad jag till exempel fick betalt för mitt hem har ingen med att göra mer än jag och Fästmön, men det är ingen statshemlighet. Jag bara flinar lite åt intresset för detta, som vissa inte ens skäms för att visa, och annat kring min flytt. Det är inte många som peppar, inte… Tur att jag kan ge mig själv stjärnor för det – se förra inlägget!

Tofflan på golvet

Förfärliga telefonköer, men nu är frågetecknen uträtade. Själv ligger jag på köksgolvet för att räta ut ryggen.

Nu har jag tackat ja till en offert på själva flytten samt packning och flyttstäd från Allt i transport. Firman flyttade åt mitt jobb i somras och i höstas och inte ett enda klagomål har nått mitt öra, jag har bara fått bra referenser. Det betyder att flyttdatum är bestämt för min del. Sen blir det väl lite hejsan svejsan ett tag med boendet tills Anna och allt annat är på plats. Jag ska inte berätta hur Anna och jag benämnde detta, men jag kan avslöja att vi gillar ordning och inte kaos. Vidare har jag äntligen fått prata med en människa på Skatteverket. Jag har försökt ringa ett par gånger och mötts av förfärliga telefonköer. En gång har jag mejlat. Det tog fem dagar innan jag fick svar – och naturligtvis hade jag en följdfråga. Idag telefonköade jag i 20 minuter, men det var väl värt köandet, eftersom frågetecknen rätades ut och en blankett redan nu ska översändas. (Efter det behövde ryggen rätas ut. Den har förstås börjat krångla.) Utöver detta behöver jag kolla ytterligare en sak med försäkringsbolaget, men där har jag ännu inte lyckats få tag i trevliga Christel som jag pratade med i torsdags kväll. Jag har mejlat henne och bett att hon i stället ringer upp mig om möjligt. Sen kan jag äntligen bocka av att jag har gjort vissa saker på en av mina otaliga listor.

∼ ♦ ∼

Toffelverkstad

Det är vilsamt i toffelverkstaden, dvs på jobbet. (Jag skojar!)

Arbetsveckan är ganska full. Förutom många möten måste jag hinna skriva och göra det sista nyhetsbrevet för året. I morse när jag kom till jobbet hade jag inte en enda notis. När jag gick hem hade jag en helt färdig, två på gång och en kanske. Veckans möten är allt från de korta möten vi har varje vardagsmorgon till avstämningsmöten. Ett par möten är arbetsmöten och på fredag har vi enhetsmöte. Där emellan ska jag arbeta med mina sedvanliga uppgifter. Det är roligt att ha mycket att göra och jämfört med det som sker på hemmafronten kan det rentav kännas lite vilsamt på jobbet. (Missförstå mig rätt!)

∼ ♦ ∼

Kylan kom tillbaka i natt, den natt som supermånen lyste upp. Supermånen lyste lika super i kväll, förresten. Vid tretiden i morse vaknade jag av att det pågick bilkörning inne på gården. Sen hade jag svårt att somna om. Jag fattar inte vad en mörk van gör på innergårdarna fram på småtimmarna. Det är sånt där som gör att jag extra mycket ser fram emot att flytta.

∼ ♦ ∼

Datorbordet Krister i kallförrådet

Datorbordet Krister väntar i kallförrådet på att nån vill ha honom.

I kväll har jag tagit en vända till kallförrådet. Jag noterade att min cykel är hämtad. Kallförrådet är nu tömt förutom på datorbordet Krister som får stå kvar tills nån köper det för en femtiolapp eller så. Annars får det rullas till sopen alternativt hämtas till återvinning. Två säckar, en kartong och badkarsfronterna är uppburna i lägenhetsförrådet. Ryggen värker som fan, så har jag inte ryggskott fullt ut i morgon är det konstigt.

December är julmånad och jag har åtminstone börjat tänka på julklappar. Jag slängde iväg en förfrågan på två igår, vi får se om det ger nåt resultat. Vidare har jag postat ett blått paket söderut. Det här med logistiken fungerar inte så bra i flyttider och jag hade stora svårigheter att hitta… tejp. Nu hoppas jag bara att paketet kommer fram till fredag när det är födelsedag.

Bästefåtöljen, here I come! Nu väntar sista avsnittet av Vår tid är nu.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Måndagen den 4 december 2017: Falnat intressant peppar sig själv

 1. MarveW skriver:

  Vet inte om jag riktigt förstår inledningen. Jag läser, som jag läser andra bloggar. Jag känner inte dig och känner inte att jag är nyfiken för att jag läser. Har nog inte heller känt krav att alltid kommentera eller peppa. Är det en helt privat blogg, enbart för de närmaste?

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Nej du känner inte mig. Jag skriver mina dagboksinlägg för att jag ska komma ihåg vad jag gör. Sen skriver jag andra inlägg om sånt som intresserar mig. Hade det varit en privat blogg skulle jag ha låst den. Jag tänker inte låsa den för att det finns en liten grupp människor som tycker att jag inte ska skriva.
   Det finns människor… till allt. Som skickar andra att gå deras ärenden genom att snoka eller som frågar/försöker pumpa mina vänner om detaljer jag inte skriver om här. Jag känner deras syfte, men jag håller det för mig själv. Det vore emellertid väldigt skönt om jag slapp dessa personer. Så jäkla spännande är verkligen inte mitt liv, förresten, att man måste skicka andra att läsa och rapportera.
   Övriga är välkomna att läsa och kommentera så länge reglerna för den här bloggen följs.

   Gilla

 2. veggiehäxan skriver:

  Jag läser men kommenterar bara ibland.
  Lycka till med flytten! Man har mycket mer än vad man tror när det ska rensas och packas.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Min inledning handlar inte om människor som du, som läser och kommenterar ibland. Den handlar om folk som framför allt skickar andra att snoka eller som snokar själva för att sen kunna gotta sig när det går på tok för mig eller bara helt enkelt skvallra. Jag får mer information om dessa besökare ”back end” på bloggen. Vanliga besökare är alltid välkomna att läsa och kommentera när och om de vill. 😛 För kommenterar gäller bloggens regler.

   Jaaa du… Flyttfirman ville nästan räkna om offerten när jag sa att jag har tolv bokhyllor. (Sen kom jag på att jag kanske har 14, men det sa jag inte…) 😆

   Kallförrådet är nu klart förutom Krister. Lägenhetsförrådet är klart till två tredjedelar. Inne i lägenheten har jag kommit en bra bit på väg. Där återstår köket och ekbyffén, den senare är nog inte mycket att göra åt rensningsmässigt sett samt ett vitrinskåp. Skönt med inomhusrensning när det är så har kallt.

   Gilla

 3. uppsalaewa skriver:

  Lycka till med flytten. Bra att slippa flytta på egen hand med tanke på alla dina bokhyllor mm. Min senaste flytt gick en trappa ner så någon flyttfirma behövdes inte. Tar flyttfirman betalt per kvm eller per timme?

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tack! Hum ja… slippa flytta på egen hand gör jag, men likväl måste 23 års bohag gås igenom och rensas, mycket ska kastas, en del ska till återvinning.
   En kan be om offert på flytt med timpris eller fast pris. Flyttfirman behöver viss information om storlek och vad en har. Sen tillkommer packningskostnader, förstås. Även flyttstäden lejer jag bort. Det kostar en del, men min rygg tackar mig. Och jag lär inte slippa bära ändå…

   Gilla

 4. annanilssonspets skriver:

  Ett alldeles utmärkt val att köpa den tjänsten. Efter farsans bortgång gjorde vi det och det var guld värt, de städade dessutom. Var som ett ton problem rasade av en. Lycka till med flytteriet, jag kommer å gästar.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det kostar bara en förmögenhet och sen när en börjar prata med dem så känns det lite som att det blir väldigt jobbigt – för dem. (Tänker på mina böcker.) När det gäller städningen frostar de helst inte av frysen och fönstren putsar de bara om det inte är för kallt… 😮 Nåja, de får bra betalt och nåt gör de väl. Själv rensar och röjer jag förråd just nu och bär massor till sop och en del ska till återvinning. Det är riktiga träningspass här om kvällarna.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.