Ett vin: Casa Vinironia Appassimento Edizione Oro 2016


Ett inlägg om ett vin.


 

Casa Vinironia Appassimento Edizione Oro 2016

Syrligt och kryddigt och väldigt prisvärt.

Ibland behöver en dricka vin lite mer än andra gånger. Igår inhandlade jag fyra italienare, varav två till lite lägre pris. På kvällen korkade jag upp en flaska Casa Vinironia Appassimento Edizione Oro 2016. Vinet kostade 89 kronor och jag har druckit det tidigare hos Fästmön. Till vinet igår kväll åt jag smakrika ostar, salta kex och ostfyllda paprikor. Systembolaget rekommenderar att en dricker det till rätter med lamm-, nöt-, eller viltkött, eller till lagrad hårdost.

Den här årgången är så ny på marknaden att Systembolaget inte har uppdaterat sin webbtext. Men så här kan en läsa om den förra årgångens, 2015, smak och doft:

”Kryddig smak med inslag av fat, körsbär, salvia, korinter, choklad och kanel. […] Kryddig doft med inslag av fat, körsbär, salvia, russin och kanel.

Vinet var inte så fylligt, men hade en lång eftersmak. Det var kryddigt till smaken, men jag anade också syrliga bär och russin. Det fungerade alldeles utmärkt till mina ostar, kex och paprikor. Jag skulle vilja säga att det här är ett väldigt prisvärt vin.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Familj, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.