Fredag kväll och lördagen den 1 – 2 december 2017: Rensat, återvin(t) och värd minst tre stjärnor


 Kära dagbok…

Jorasaaatteeee… Igår kväll började jag rensningen av lägenhetsförrådet. Det blev ett par vändor till soprummet, för hur det än är har jag bara två armar och två händer och lika många ben och fötter. Jag måste själv bära bort allt som ska kastas, det finns ingen som gör det åt mig. Det tar tid. Men jag har hittat ett sätt att ”jobba” med rensningen som funkar. Tidigare hade jag nog rensat allt bums. Nu tar jag det i etapper, med pauser. På fredagskvällen gjorde en ruta att gå på inne i förrådet och slängde en del. Sen fick det vara bra. Det var riktigt kallt och trots att jag åt halva lunchlådan till middag – med linneservett och servettring i silver vid sidan, ur plastmatlåda (det gick så bra så, jag har större bekymmer än porslin) – blev jag inte varm. Maten fick därför kompletteras med några vanliga ostbågar blandade med flamin’ hot dito och två (2) glas whisky. Äntligen blev jag varm och kunde slumra i soffan framför Sjuans Maria Lang-film (som jag sett tidigare, givetvis).


I morse sov jag ända till klockan var sju. 
Betänk då att jag inte hade vaknat mer lite snabbt en gång under natten. Jag kände mig utsövd och det var förstås skönt. Därför unnade jag mig att ligga kvar fram till klockan nio och läsa och dricka kaffe. Knausgårds femte kamp lästes ut och byttes mot kommissarie Lynley som bott hos vännen Agnetas föräldrar.

 

Förrådet lördag förmiddag

Så här såg förrådet ut efter förmiddagens arbete.

Men att ligga i sängen och lata sig en ledig dag när en ska flytta går ju inte. Jag gick loss lite mer på förrådet, med korta avbrott för ett par mackor, hygien och påklädning. Mitt på dan åkte jag till Äldreboendet för att skjutsa hem Fästmön, som jobbar delad tur idag, så att hon skulle få vila några timmar hemma hos sig.

Medan Anna vilade åkte jag ett par ärenden, bland annat till Myrorna i Boländerna med en massa återvinning. Clark Kents* baksäte och bagage var fullt av kassar och saker som jag hoppas kommer andra människor till nytta och glädje. Framför allt tror jag att de varma tröjorna, halsdukarna och sockorna kan komma bra till pass nu när det faktiskt har blivit lite vinter. Med mig hem fick tre pocketböcker följa, ja jag erkänner! Hemma igen fortsatte jag röja förrådet ett par timmar och gladdes åt att jag fick fram mammas fina Kinamatta ur förrådet. Fotade den och messade till Anna som svarade…

”OK…

Ja, det är väl inte så lätt att se på bilden hur fin mattan är. Dessutom behöver den rengöras. Min egen entusiasm falnade emellertid lite. Tur att jag fyllde på vinförrådet idag. Jag skojar! NK** på mitt förra jobb och jag hade ett internt skämt som gick ut på att en skulle se till att alltid ha vin hemma eftersom vissa delar av livet var fullt av förtretligheter och människor som är aningen… avoga. Mitt vinskåp är inte alltid fullt, men välfyllt.


Det blev ytterligare en tur till soprummet 
innan jag åkte hem till Anna och skjutsade tillbaka henne till Äldreboendet. Själv åkte jag hem och ringde Annas snälla mamma och bestämde att vi ska ses klockan 10.30 vid bommen i morgon. Vi kom också överens om att ha en frackfest framöver. Både Annas snälla mamma och jag har nämligen var sin frack i våra gömmor. Jag har min morfars och den åker inte till nån återvinning. Däremot har jag några tavlor, kuddar och täcken som står på vänt i hallen för att återvinnas, men det får bli nån annan gång – i morgon är det ju stängt. Sen körde jag hårt lite till i förrådet. Nu går det att gå in flera meter. Jag har gått igenom cirka två tredjedelar. Innerst i förrådet finns en del som ska kastas och de där jääää..a ihopvikta flyttkartongerna höll jag på att få spel på, så jag fick stuva om lite. Nu har jag emellertid nog gett mig för idag. Jag ska bara gå igenom sladd- och kabellådan i linneskåpet – har inte alla människor sladdar och kablar i linneskåpen? – samt en kasse med samma innehåll. Medan jag gör det låter jag nog maten – kycklingkorv och potatisklyftor – tillaga sig själv i ugnen.


I kväll ligger jag på sofflocket, jag lovar.

∼ ♦ ∼

*Clark Kent = min lille bilman
**NK = Närmaste Kollegan på mitt förra jobb


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Familj, Film, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredag kväll och lördagen den 1 – 2 december 2017: Rensat, återvin(t) och värd minst tre stjärnor

 1. FEM skriver:

  Du är så himla duktig, du. Rensar och slänger och skänker. Skitbra!
  Fast du skulle ju inte köpa några böcker nu på länge. Det var inte så bra!! Men det är ju så jäkla svårt att låta bli, eller hur!? Jag vet precis! Fötterna går till hyllorna och boklådorna av sig själva!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tack för pepp, FEM! 😛 Nä, skulle ju inte köpa några böcker, men jag har väääldigt lite på min TBR-hylla just nu. Och nån läsekris kan inte tillåtas just nu. Sen… 40 spänn för tre böcker… Det går ju inte att motstå. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.