Den första dagen i december 2017: Inte tid med sånt här


 Kära dagbok…

Vissa stunder önskar jag att jag kunde säga orden i rubriken. 

”Jag har inte tid med sånt här.

Balkongmöblerna i gästrummet

Balkongmöblerna ska få bo på Slottet till våren. Fram till söndag bor de i gästrummet.

Men vad vill jag ha tid för om inte för framtiden, det nya? Då krävs en och annan insats av jobbig art. Finge jag välja för stunden skulle jag förstås ägna mig åt nåt roligare och enklare. Igår kväll blev en hel del måste-saker gjorda. Efter ”pappersarbetet” och telefonin skenade jag ut på ballen* och baxade in möblerna. Pallarna står nu i badrummet, medan femstegsstolarna står i gästrummet och bordet ligger ovanpå gästsängen. Stolar och bord ska till Slottet på söndag. När jag köpte bordet monterade jag det ute på ballen. Att baxa in helv… bordet var… en kamp när en bara har två händer och armar. Men det gick. Allting går ju utom tennsoldater och småbarn, som ett X till mig brukade säga. Envisheten har jag stor nytta av. Även om jag beklagar mig här på bloggen är jag en sån som inte ber om hjälp i första taget – mer än för sånt som jag verkligen vet att jag inte fixar på egen hand. Jag tror att jag får bättre framgång då om jag inte springer och ber om assistans hela tiden. För frakten till Slottet har jag i alla fall bett om hjälp eftersom Clark Kent** är för liten.

Torsdagskvällen avslutades med att skriva brev till mitt fadderbarn Oscar. Jag hade två brev från honom som jag inte hade besvarat. Igår kom jag äntligen till skott. Att skriva brev till ett barn och hans mamma som har det väldigt fattigt ger onekligen en del att tänka på när en själv sitter och gör miljonaffärer. Det är ganska… sjukt som en håller på egentligen. Så i natt sov jag inte så bra igen. Det var flera som var sömnlösa, såväl i min privatsfär som på jobbet. Många har det tungt och tufft just nu. Fästmön och jag spelade Wordfeud framåt morgontimmarna – men först bytte jag sim-kort i min router eftersom en ny leverantör har tagit över mitt trådlösa nätverk. Visst gillar jag att umgås med Anna, men just då ville vi nog båda hellre sova. För min del var det omöjligt. Jag vaknade tjugo minuter över fyra. Det blev en stunds läsning också innan jag klev upp för att göra mig redo för veckans sista arbetsdag. På jobbet. Sen ska jag ju jobba hemma med röjning etc.

 

Pin red ribbon World Aids Day

Idag är det Världsaidsdagen, World Aids Day, men jag hittar in min pin. Här är en bild på den i stället.

Idag är det första dagen i december, julmånaden. På bloggen snöar det och jag har bytt bakgrundsfärg till julröd. Annars blir det inte mycket julpyntande för min del, men jag har i alla fall grävt fram en adventsstake som jag ska tända första ljuset i på söndag. På söndag fyller äldsta bonusdottern 25 år. Eftersom hon inte är i Sverige har hon fått en elektronisk present lite i förskott som jag tror kommer väl till pass i helgen.

Men idag är det inte bara den första dagen i julmånaden, det är också Världsaidsdagen. Jag brukar bära en pin med en röd rosett den här dagen varje år, men i år ligger sagda pin nerpackad nånstans, jag minns inte var.

∼ ♦ ∼

Pepparkaksstjärna

En man som heter Ove hade bakat pepparkakor som var underbart goda.

På jobbet var det glöggmingel på förmiddagen. Och influensavaccination för den som så ville. Jag ville bara ha glögg och pepparkakor. De senare var bakade av En man som heter Ove och så goda att jag tryckte i mig fyra (4) stycken och blev nästan mesig på kuppen. De påminde otroligt mycket om mammakusinen B:s mammas pepparkakor.

Jag publicerade mitt nyhetsbrev i tid medan snön föll utanför kontorsfönstret. Understundom var snöfallet ymnigt, men det var så milt att flingorna upplöstes innan de nådde marken, tack och lov. Snö kan vara vackert, fast jag gillar det inte när jag ska köra bil eller promenera.

Matlådan köpte jag som vanligt hos Feiroz. Jag åt halva portionen spaghetti och tonfisk till lunch och ska tvinga i mig resten i kväll. När det gäller mat måste jag skärpa mig!

Citrus bakom sophinken.

Jag hade nog behövt hjälp av sopexperten Citrus.

Efter lunch grejsade jag med några sidor på intranätet och på vår externwebb. Folk troppade av tidigt och så även jag, vid 15.30 redan. Men då hade jag ju varit på jobbet sen klockan sju. Jag har varit och handlat och skjutsat hem Anna från jobbet så hon slapp att traska i blåsten och snöblasket. Min plan för i kväll var att åka till kallförrådet och rensa ut sånt som ska kastas. Eftersom det snöar av och till kändes det inte så lockande. Jag har rätt låg energi just nu och dessutom ont i nacken. Är det Latmasken som har satt sig där? I vart fall rensade jag ut en del – jag körde ett lass i bilen till soprummet. Kvar i förrådet är några saker som är Annas, några saker som ska kastas, några som ska till Slottet och badkarsfronterna som ska upp i lägenheten. (Jag har visst redan börjat tänka på min nuvarande bostad som den uppenbarligen opersonliga lägenheten…)

∼ ♦ ∼

*ballen = balkongen
**Clark Kent = min lille bilman


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.