Vännen Jerrys födelsedag 2017: Logiken är inte alltid solklar


 Kära dagbok…

Maja och Jerry

Maja och hennes fyllande pappa.

Idag är det vännen Jerrys födelsedag. Han är ju lite yngre än jag, men nåt barnkalas ska jag inte på förrän till helgen, på söndag. Min tillvaro är så rörig just nu och att köra ut till Förorten på sommardäck känns inte bra. Vi har haft lite kontakt ändå och nog ska han firas ordentligt på söndag. Stort GRATTIS till dess!

∼ ♦ ∼

Mjölk smörgås och bok

Kvällsmaten höll på att kosta mig livet.

Det spelar ingen roll att dagen var ljusare, jag känner mig varken gladare eller piggare för det. Tvärtom tycker jag att ljuset är jobbigt eftersom alla skavanker syns. Jag plockade lite i mitt hem igår, före och efter kvällsmaten. Nu känns det som om jag inte orkar bry mig om hur det ser ut. Det jag bryr mig om är var 17 jag har lagt saker. Somligt är nerpackat i kartonger, annat intryckt i förrådet och så finns det sånt som är instoppat där det har funnits plats. Logiken är inte solklar för vissa artiklar. Nu hittade jag det mesta jag sökte och plockade fram det nödvändigaste. Sen plockade jag bort en del böcker som legat framme och stuvade in dem på rätta ställena, men stökigt sätt i bokhyllorna. När det gäller böckerna måste logik och ordning råda, trots att det kan se stökigt ut i andras ögon (jag hittar!), annars går jag i taket.

Framåt halv åtta, åtta intog jag kvällsmaten i bästefåtöljen framför Vår tid är nu. Nån missunnade mig uppenbarligen en stunds avkoppling, för jag satte brödet i fel strupe och höll på att kvävas. Synd att jag överlevde, tycker somliga, men ont krut förgås inte så lätt som med ett par smulor.

∼ ♦ ∼

Snöig utsikt från ett köksfönster

Vem blir glad och pigg av det här eländet?

I natt hade det kommit ännu mer snöhelveteDet enda fina med snö är att det kan bli snygga foton när en knäpper, men än så länge har jag varken haft tid eller lust att ge mig ut och fota. Jag fotade eländet genom ett av köksfönstren i morse i stället. På jobbet var det aviserat att parkeringen på baksidan skulle vara avstängd på förmiddagen. Därför åkte jag tidigt och parkerade utanför en annan av universitetets byggnader. Jag var på jobbet före klockan sju och kände mig utvilad. Lucilles timjante funkar verkligen, det blev en mugg före läggdags igår igen. Jag fick förresten mer information av disputerade kemisten Lucille om vad teet är bra för. Nervsystemet, sömnlöshet, neuros och neuralgi! Inte konstigt att jag sover gott på det. Och tänk, det är ”bara” timjan…

∼ ♦ ∼

På jobbet sa jag nej till ett jobb (kors i taket!) det finns bara så mycket tid under en arbetsdag. Efter dagens två första möten kämpade jag med att få en juridisk text begriplig. Det var svårt och jag tycker inte att jag lyckades. Eftersom det var bråttom fick jag ändå, efter viss bearbetning, skicka texten på översättning. Efter det tog jag lunch på 20 minuter och sparade halva till i morgon. Idag köpte jag maten hos Fazer. Den smakade bara vitlök. Därefter var det mötesdags igen. Resten av eftermiddagen ägnade jag mig åt diverse skrivjobb. Jag lyckades också bjuda in mig på morotskaka hos ett trevligt gäng.

∼ ♦ ∼

Veckohandling stod på schemat på hemvägen. Inget upphetsande hände på Tokerian. Sen gick jag hem, telefonerade med Fästmön, kånkade lite grejor och återlämnade en skål till Lucille, en skål som jag fyllde med skumtomtar och Dumlekolor. Bara ett litet TACK för att Lucille och herr Lucille är de vänner de är. Inte ens det är solklar logik. De skulle kunna vara sååå trötta på mig.

Skumtomte och Dumlekola

Ja jag sparade en tomte och en kola till mig själv också.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Annonser

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Det här inlägget postades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Personligt, TV, Vänner och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Vännen Jerrys födelsedag 2017: Logiken är inte alltid solklar

  1. Anneri skriver:

    Ha ha… ja att göra juridisk text begriplig är ju en utmaning 🙂 Ägnar mig en del åt sånt jag också även om jag alls inte jobbar med text som du!

    Gilla

  2. Jerry skriver:

    Tack snälla du! Syns på söndag!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.