Ett vin: Valpolicella Ripasso ai Colli Vivaldi 2015


Ett inlägg om ett rött italienskt vin.


 

Valpolicella Ripasso ai Colli Vivaldi 2015

Valpolicella Ripasso ai Colli Vivaldi 2015 korkades upp.

Det är verkligen  rätt säsong för rött! Fast egentligen är det alltid rätt säsong för röda, fylliga och helst italienska viner. I torsdags kväll gjorde jag några ärenden. Bland annat besökte jag Systembolaget där jag handlade för att fylla på vinskåpet. Med hem i påsarna följde en flaska Valpolicella Ripasso ai Colli Vivaldi 2015 för 109 kronor.

Flaskan passade utmärkt att korka upp igår kväll till mina två ostar, varav en het av chili. Det här vinet ska nämligen drickas till lagrade hårdostar. Det går också bra till rätter av lamm- eller nötkött, men sånt äter ju inte jag.

Så här skriver Systembolaget på sin webbplats om vinets smak och doft:

”Kryddig smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, kryddnejlika, hallon, kanel och vanilj. […] Kryddig doft med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, kryddnejlika, plommon och vanilj.

Jag tycket att vinet var fylligt, trots att det inte var riktigt så fylligt som de viner jag oftast köper. Det hade en tydlig smak av bär, men var också kryddigt. Dessa två i märklig kombination tillsammans med en chiliost blev bara underbart gott. Hela tre gals slank ner. Eftersmaken var lång. Tyvärr var vinet något för svalt för min smak.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Det här inlägget postades i Epikuréiskt, Personligt, Vin och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.