Queer London


Ett inlägg om en bok.Matt Houlbrooks bok Queer LondonDagen efter vår ankomst till London i juni 
besökte vi bland annat Tate Britain. Där såg vi utställningen Queer British Art. Och köpte böcker. I kväll läste jag ut den första boken jag köpte på Londonresan – och den sista som fanns kvar att läsa, nämligen Matt Houlbrooks avhandling Queer London.

Den här avhandlingen behandlar manlig homosexulitet i London under tiden mellan de två krigen, framför allt, men också före och efter. Olika mäns historier skildras via brev och polisrapporter, dagböcker och tidningsartiklar. För läsaren blir det en sorts guidebok till det queera tidiga livet i London. Det blir förstås också en intressant historia om manlig homosexualitet i det dolda, en historia som emellertid leder upp i det öppna London.

Det här är onekligen ett gediget arbete. Intressantast är förstås att läsa männens egna berättelser om hur de lever ut sin homosexualitet trots att detta var brottsligt. Föga förvånande är att läsa hur fokus med tiden flyttar från det rent sexuella, snabba till tvåsamhet med kärlek som grund. Jag önskar bara att nån hade skrivit Stockholms queera historia – eller kvinnornas i Londons eller Stockholms.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, HBTQ, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.