Ett rött vin: Viña San Juan Merlot Syrah Tempranillo 2016


Ett inlägg om ett vin.


 

Viña San Juan Merlot Syrah Tempranillo 2016

Ett förvånansvärt gott spanskt vin.

Ja en tror nästan inte sina ögon, men vinet på bilden här intill är spanskt och jag drack det igår kväll! Det var naturligtvis ett misstag, ett rätt klantigt misstag av personalen på restaurangen där vi åt. Samtidigt… varför inte vara lite wild and crazy och utmana sig själv? Efter en första avsmakning konstaterade jag att vinet hade en mild smak och att det var bra tempererat. Flaskan Viña San Juan Merlot Syrah Tempranillo 2016 fick stå kvar på bordet.

På den tiden jag föredrog spanska viner var tempranillodruvan en av mina favoriter. Druvan ger ofta vin en tegelröd färg. I den skumma belysningen på restaurangen var det svårt att avgöra vinets färg och eftersom jag inte fick se etiketten på flaskan vid avsmakningen fick vi detta skruvkorksvin. Men tempranilliodruvan är inte så tokig och tillsammans med de övriga två druvorna i det här vinet, det vill säga merlot och syrah, smakade vinet riktigt bra.

Det här vinet säljs inte på Systembolaget, men så här skriver Galatea om vinets smak och doft:

”Fruktigt och smakrikt med toner av röda bär. Varm och balanserad eftersmak och karaktär av fat.

Galatea rekommenderar att vinet dricks till de flesta kötträtter, pasta och ost. Fästmön ät fläskkött och jag åt kyckling och det gick alldeles utmärkt. Jag tyckte att vinet hade en rund och gemytlig smak. Jag anade lite smörkola och röda bär, men vinet var definitivt varken för sött ellerför surt. Det var lättdrucket och inte alltför fylligt och tungt. På restaurangen kostade en flaska 260 kronor.

Toffelomdömet blir förvånansvärt högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Familj, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.