Helgen den 27 – 29 oktober 2017: Arbetshelg i hemmet


 Kära dagbok…

Solros i glas

Jag är inte alltid en solros om kvällarna.

Jag var som ett utskitet päron på fredagskvällen. Om jag inte hade lovat saker eller behövt fixa prylar skulle jag ha krupit under täcket och stannat där till i morgon bitti. Jag hoppas verkligen att nästa vecka blir lugnare på jobbet och jag blev faktiskt tvungen att vädja till kollegor om att senarelägga vissa möten. Det är verkligen jätteroligt att vara efterfrågad. Samtidigt börjar jag känna att det har sitt pris. Jag visste ju att den här helgen inte skulle bli direkt vilsam… Men jag är glad och tacksam över mitt arbete och även om det nu är alldeles för mycket att göra för att det ska kännas helt bra går jag dit och är glad. Det vet jag många som inte är här i världen. Dem tycker jag synd om. Och hur jag är på kvällarna behöver ingen se och veta. Än så länge bor jag ju ensam. Jag erkänner att jag inte alltid är nån sol(ros).

∼ ♦ ∼

 

Fredag kväll den 27 oktober

Jag åkte och hämtade yngste bonussonen och hans dator hos hans mamma efter jobbet. En stor kartong och en blå IKEA-väska trängdes i baksätet. Elias pappa lagade laxmiddag åt sonen och mig och det smakade ljuvligt. Jag hade bara hunnit äta två mackor till lunch, så jag var väldigt hungrig. Maja, Citrus och Lucifers storasyster, var också sugen på lax, men när hon inte fick nån la hon sig raklång på bänken. Långbänk?


Strax före klockan 19
tryckte jag in far och son i Clark Kent* och får iväg till stället där Elias skulle LAN:a. Nånstans närmare halv åtta sladdade jag in hos Fänriken och hämtade Anna. Det blev lugnt resten av kvällen. Ganska sent dukade jag fram ost, kex, druvor, vin, fyllda paprikor och oliver. Trots att jag tyckte att vinet var för surt för att passa med ostarna drack vi ur en hel flaska. Sen sov vi gott.


Lördagen den 28 oktober

Vi vaknade tidigt, men inledde dan lite mjukt och försiktigt med läsning och kaffe på sängen. Boken jag läste tog en ovanlig vändning och blev ruggigt bra. Men se ligga och dra sig på lördagen gick inte. Mitt hem skulle ju städas och fixas till inför fotograferingen. Efter frukost satte vi igång. Anna dammade och jag dammsög och torkade golv. Ett tag trodde jag att jag skulle få hjärtinfarkt, men efter ett par korta pauser körde vi stenhårt. Målet var att få hela lägenheten utom duschrummet/toan och badrummet färdig och det fick vi. Vi fixade också till diverse andra saker, som mattan under vardagsrumsbordet. Sånt är lite svårt att göra med bara två armar på en och samma kropp.


Vid lagom fikatid 
åkte vi till Annas snälla mamma och hennes L, dit vi bjudit in oss. Annas snälla mamma bjöd på nybakad äppelkaka och grädde förutom kakor och bullar. Jag tog av allt, för att städa hade gett aptit. Efter ett par timmar i soffan började vi gäspa lite och bestämde oss för att röra på oss. Vi inhandlade nåt sött och gott till kvällen på ICA Heidan (vi ville ju inte fakta av) och sen for vi till Taste of India och hämtade hem en kasse mat. Jag tog Chicken Vindaloo och efter maten började jag så sakteliga förstå hur rätten fått sitt namn (kolla Google translate på uttrycken pass wind och loo, så fattar du). Men som vanligt var maten jättegod! Jag körde en maskin tvätt och vår kväll avslutades med godis, läsning och bokbyte och en konstig skräckfilm.


Söndagen den 29 oktober

Även söndagen inleddes lugnt. Vi hade ju dessutom återfått en timme, vilket var underbart skönt. Jag hann notera att två av orkidéerna blommar rejält nu, den gula jag fick av vännen Agneta och mammas vita. Eller egentligen tre, för den vita i sovrummet, som jag skickade till mamma julen 2012 när vi inte kunde fira jul tillsammans för att jag var nyopererad, blommar fortfarande.


Mitt hem verkligen skiner nu,
så rent är det här. Badrummet och duschrummet/toan blev så fina de kan bli. Anna och jag diskuterade ett möbleringsförslag till fotografering och visning och det ska vi försöka fixa på onsdag eftermiddag innan fotografen och mäklaren kommer. Jag har bett att få flexledigt hela eftermiddagen. Anna diskade några fina glasföremål och hittade en bra duk till köksbordet medan jag strök. Tvättmaskinen tvättade badrumsmattorna och som pricken över i:et hängde jag upp ett nytt duschdraperi. Vi bestämde också en framtida arbetsfördelning i vårt gemensamma hem: Anna sköter tvätten i tvättstugan, jag sköter strykningen.

 

Höst

Idag var det riktigt höstväder med regn och blåst – och även några snöflingor.

Vännen Jerry hörde av sig medan min mobil var i stör ej-läge i morse, men jag såg att vår närvaro i Förorten var önskad till strax efter 14.30. En trött och blek kille kom med sin pappa och kånkade på dator och tillbehör. LAN-helgen hade nog varit bra och intensiv, men nu har han en hel veckas höstlov att ta igen sig på.

Det har varit riktigt höstväder här idag, med lite regn och mycket blåst. På förmiddagen kom också de första flingorna snö, men det var inget som la sig. Vi blåste hem till Fänriken med Elias grejor och åkte sen till Tokerian för att handla. Det tog sin lilla tid. När eftermiddagen hade börjat gå över i kväll och bilen var full av matkassar tittade vi in till McDonald’s och åt söndagsmiddag. Jag hittade en bok som passade min blivande sambo helt och hållet. Jag har nog inte bara kört slut på mig själv utan även på Anna… För egen del ska jag in i duschen nu innan jag häller ner mig i bästefåtöljen och bara glor på vad som helst på TV. Jag orkar inte tänka…

Boken Anna åker på semester

Skulle nog Anna behöva göra efter den här helgen…

∼ ♦ ∼

*Clark Kent = min lille bilman


Livet är kort.

Annonser

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Det här inlägget postades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Film, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.