Bokklubben vid livets slut


Ett inlägg om en bok.Will Schwalbes bok Bokklubben vid livets slutNånstans läste jag om Will Schwalbes bok Bokklubben vid livets slut
och ville köpa den. När så Bokus sålde den till ett überbra specialpris (53 kronor för en inbunden utgåva) slog jag till och beställde den. Tyvärr hade nån packat fel bok i paketet. Den nerpackade boken verkade emellertid också bra, så jag behöll den, väntade ett tag och gjorde en ny beställning av Will Schwalbes bok. I slutet av förra månaden kom den äntligen hit och nu har jag läst ut den.

Will följer med sin mamma till sjukhuset strax efter att hon har fått en cancerdiagnos med dålig prognos. I väntrummet kommer de att prata om böcker och bestämmer att de ska starta en bokklubb. Under mammans sista tid för kärleken till böcker mor och son närmare varandra. Vi läsare får dels följa Wills och Mary Annes samtal om böcker, men också den sjuka under hennes sista tid.

Det här är en alldels underbar bok. Som läsare får jag en mängd bra lästips, samtidigt som jag följer denna fantastiska människa under den sjukdomstid som så småningom leder till döden. Jag önskar att jag och min mamma hade gjort nåt liknande, för under mammas sista år började hon läsa fler böcker än tidigare. Visserligen hade vi inte samma smak alltid, men desto mer intressant hade det blivit om vi fått tillfälle att prata om de böcker vi läst. Nu får jag nöja mig med att läsa om Wills och hans mammas läsning – och det är inte alls dumt det heller. Dessutom är Will, liksom jag, homosexuell. Och det spelar en viss betydelse i kontakten med en förälder.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Familj, HBTQ, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Bokklubben vid livets slut

  1. MarveW skriver:

    Det är några år sedan jag läste den, och jag minns inte så mycket. Enligt bloggen tyckte jag tydligen inte om den. Men som sagt minns inte mer än väldigt många titlar i berättelsen.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.