Fridas födelsedag 2017: Alla var där, nästan


 Kära dagbok…

Linn och Frida

Mina bonusdöttrar Linn och Frida. Frida blev 23 år idag.

Det är inte alla gånger vi samlas allihopa. Idag var det Fridas födelsedag, 23 år ung, och då var alla där – nästan. Jag passade på att fota systrarna när de tog en selfie. En får inte fota hur som helst, nämligen. Men visst är de fina, mina bonusdöttrar? Jag önskar att jag hade varit en bättre bonusförälder. Det är en skuld och en känsla som skaver inuti. Fast det som har varit kan en inte göra nåt åt. Nu är nu och jag är så glad att få vara en del av familjen. Även om inte riktigt alla var där idag så var de fyra syskona samlade, mormor och L, mamma, pappa, T och jag. Tyvärr lyckades pappa Jerry hålla sig undan från min kamera, liksom T. Ja, ja, jag gjorde mitt bästa, men alla finns inte med på bild.


Familjen Katt deltog också i firandet – till viss del. 
Mamma Mini blev sur på mig eftersom jag snodde stolen hon sov i till en människa. Lilla Citrus var mest intresserad av mina skor (!) som hon borrade ner hela huvudet i. Sen hittade hon en ledig stol i köket och la sig där för att spana under bordet. Lucifer ägnade sig mest åt att sova – tills det blev middag. Trots att katterna hade fått mat var Lille Herrn på plats vid människomatbordet där vi åt pizza…


Frida kommer eventuellt till mig på tisdag kväll 
för att välja ut några smycken efter mamma. Det är inte så ofta hon är på besök i hemstan, så jag får känna mig privilegierad att hon kommer just till mig en stund. Det är riktigt roligt och riktigt fin bonus att få en stund ensam med nåt av barnen.

Elias drog ner på stan med några kompisar och resten av gänget åkte till Förorten. Anna och jag pratade om vårt nya hem och hur vi ska möblera. Men först ska mitt nuvarande hem säljas och hur jag plockar och grejar blir det liksom aldrig klart, känns det som. I kväll är jag nästan slut – och nu står en ny arbetsvecka framför dörren. Eventuellt får jag hjälp att lyfta en tung möbel i morgon, så att jag kan göra den sista större omflyttningen i lägenheten inför fotograferingen. Men först ska jag, efter jobbet, åka och köpa lite tillbehör på Blomsterlandet till mina numera väldigt få krukväxter. Anna tyckte att jag inte skulle köra helt slut på mig. Därför har jag bestämt mig för att sätta mig i bästefåtöljen och läsa en stund i stället för att plocka i mitt hem. Allt är ju här i morgon också.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Annonser

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till tofflan(snabel-a)home.se Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Det här inlägget postades i Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Mat, Personligt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.