Fredag kväll, natt till lördag och lördag förmiddag 13 – 14 oktober 2017: Ut med det gamla, in med… det gamla..?


 Kära dagbok…

Avprickat på att göra-listan inför foto och visning

Det har blivit en del avprickat på att göra-listan. Listan är två och en halv sida lång.

Det var ingen mer än jag och mammakusinen B som mindes att det var ett år sen min mamma gick bort igår. Där fick jag svart på vitt vad som gäller. På kvällen blev jag ganska ledsen, men i stället för att bryta ihop körde jag hårt med rensningen här hemma. Från klockan 17, när jag kom hem från jobbet, till klockan halv två, ungefär.

Jag satt ner en kort stund med Lucille för att kolla att det fortfarande är OK att låna lite yta av deras vardagsrum inför fotografering och visning. Mäklaren mejlade och vi kom överens om att höras nästa vecka och lägga upp en tidplan.

Ytterligare en kort stunds sittning blev det senare på kvällen för att läsa ut boken jag hade för recension och för att tända ett ljus och sitta med fotot av mina föräldrar en stund. Vid halv ett-tiden tog jag så fredag med en öl, lite chips om min nya bok på gång. En timme senare hade jag skrivit och publicerat recensionen här och kunde stupa i säng. Det blev en natt full av kramper och jag sov oroligt och för lite. Vid sju-tiden slog jag upp mina blå i morse och hade världens huvudvärk. Jag gissar att chipsen inte var tillräckligt näringsrik middag. När jag åt dem hade jag inte ätit på typ 13 timmar. Det blev en liten stund med bok och kaffe på sängen, men sen skuttade jag upp för att fortsätta enligt min lista.

∼ ♦ ∼

Sopsäck

Två såna här säckar med gamla krukväxter släpade jag ut till soprummet.

Vad har jag gjort då? En stor del av kvällen ägnade jag åt att rensa bland mina +50 krukväxter. Det blev två säckar som jag släpade ut till soprummet, så nu är väl somliga nöjda. En del växter fixade jag till, andra tog jag skott av och satte i vatten. Små gröna kvistar kan vara bra att ha på visningar, nämligen. Vartefter jag rensade växter fick jag förstås dammsuga och torka av. Vidare plockade jag bort saker som inte ska stå framme varken vid fotografering eller visning, tog ner tavlor, flyttade tavlor, stuvade om, grupperade prylar, drog isär gardiner, drog ut krokar, hakade ner klockor och fåglar (!). Den där snabba duschen jag tog nånstans runt midnatt var inte helt fel… Jag tyckte att jag kunde tillåta mig att vara så fräck eftersom andra i huset tvättar både tidigt och sent och en tvättmaskin håller på längre än en dusch.

Här är några efter-bilder, tagna sent igår:

 

Lagerhyllan och drinkvagnen

Ett tungt as, lagerhyllan.

Förmiddagen har jag ägnat åt att ta ner fler småtavlor och dra ut krokar samt flytta på lagerhyllan närmare drinkvagnen. Lagerhyllan ville inredaren att jag skulle fylla, men eftersom jag har rensat så daaant upptäckte jag att det var lite svårt. Det får ju inte vara fyllning av vilket slag som helst, heller… Fast först släpade jag förstås hyllan. Det är ett tungt as, lagerhyllor är ju gjorda av solitt trä till skillnad från Billyhyllor.

Jag har telefonerat med min blivande sambo och kommit överens om när jag ska hämta henne och yngste bonussonen samt vad som behöver göras efter mätningen av vårt nya hem. I morgon firar vi födelsedag i familjen hemma hos Anna också och jag har förberett present.

Efter telefonsamtalet grejade jag lite till i vardagsrummet. Där fyndade jag en hel gammal dammråttefamilj som åkte ut – och sen åkte lite gamla prylar in i stereobänken efter förslag från inredaren. Det är dags att försöka äta lite frukost, även om det tar emot.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Krämpor, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.