Söndagen den 8 oktober 2017: Inte bara ensam


 Kära dagbok…

Kaffe och boken Döden den bitterbleka på sängen

Mjukstart.

Jorå, nog höll jag på med rensning idag från förmiddag till kväll. Men jag mjukstartade veckans andra lediga dag med kaffe och läsning på sängen. Boken jag läser just nu har jag fått för recension. Det var ganska mycket strul innan jag fick den, vilket jag ska försöka låta bli att bli påverkad av. Jag kan avslöja att det är tur att boken är som den är…

Jag läste ganska mycket i boken och räknar med att kunna skriva min recension i början av nästa vecka, vilket jag först inte trodde. Därefter ska jag gripa mig an den sista delen i trilogin, men efter det har jag bestämt mig för att tacka nej till fler recensionsuppdrag på ett bra tag.

Vid tio-tiden påbörjade jag dagens rensning. Efter ett par timmar avbröt jag för frukost och för att ringa äldsta bonusdottern. Hon trotsade höstrusket och cyklade över i eftermiddags för att ta sig en titt på mammas smycken. Vi fick en bra pratstund och det är skönt att känna att hon är så vuxen och mogen att vi kan prata öppet och fritt om det mesta. Sen hittade hon en del som hon tog med sig. Jag blev nog mest rörd att hon ville ha den rosa sminkväskan som var det sista jag köpte till lilla mamma, för ganska precis ett år sen idag.

Linn tittar på mammas smycken

Linn tittar på mammas smycken.

 

Kyckling och klyftor

Ljuvligt!

Medan Linn var här hörde Fästmön av sig per sms och meddelade att det skulle finnas mat även till mig i kväll om jag så önskade. Och det önskade jag! När Linn cyklade hem, efter att först ha dragit fem soppåsar som vägde en del på hojen till soprummet, strök jag all ren tvätt. Sen hoppade jag äntligen in i duschen. Håret och kroppen var fulla av dammpartiklar och duschen var extraskön idag. Strax efter halv sex plingade jag på hos Fänriken och efter att ha sms:at blev jag insläppt i värmen. Kyckling och potatisklyftor med mangorajasås serverades och även om det inte syns på bilden tog jag faktiskt grönsaker till också. Det smakade helt ljuvligt – jag var hungrig som en varg.

Efter maten serverades kaffe och choklad. Anna och jag hade en lång pratstund om konst, mattor och möbler. Det är inte nån lögn att säga att vi får jämka och kompromissa, men jag hoppas och tror att ingen, framför allt inte jag, blir tjurig och sårad och att båda, framför allt Anna, inser att inte bara en tillåts ha åsikter om inredningen av vårt nya hem. Det vi är extra överens om i vårt nya hem är bokrummet vi ska skapa. Det lär bli fantastiskt! Så småningom…

Nu blir jag inte bara sambo med Anna och yngste bonussonen utan också tre katter. Det kan tänkas bli lite av en… utmaning. Men Lucifer var så gullig med sin lilla tass idag och Citrus var extra gosig samt mamma Mini mest intresserad av mat. Det är inte svårt att tycka om familjen Katt.


Och nu är det dags att borsta tanden 
och krypa ner i sängen som inte ska få följa med till nya hemmet. I morgon börjar en ny arbetsvecka plus att jag hoppas att banken sköter det uppdrag jag har gett den.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Annonser

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till tofflan(snabel-a)home.se Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Det här inlägget postades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Söndagen den 8 oktober 2017: Inte bara ensam

  1. annanilssonspets skriver:

    När jag flyttade in hos sambon i Belgien hade han en gammal micro som sängbord… Plus diverse annat ungkarlsaktigt som åkte UT… I huset som vi har nu har vi kompromissat; jag inredde matrummet i min stil, han fick vardagsrummet, och ja, det är väldigt olika smaker. Som baken. Minst.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.