Lördagen den 7 oktober 2017: Början med bok, slutet… med bok. Vad annars?


 Kära dagbok…

Det gick hyfsat att sova i natt. Ett par gånger vaknade jag med kramp i fot eller ben, men det var inget långvarigt. Min onda högerfot känns också mycket mindre ond nu i kväll när jag inte har gått så mycket på den. Jag har faktiskt suttit på golvet ganska mycket idag när jag har rensat. Fast två timmar av veckans första lediga heldag tillbringade jag inledningsvis i sängen med bok och kaffe. Jag läste ut en norsk psykologisk thriller och bytte mot en deckare, också den av en författare med norskt påbrå. Anne-Marie Schjetleins bok har jag emellertid fått för recension. Det tog över en månad för boken att komma hit från förlaget – maken till otillgängligt förlag har jag aldrig varit med om. Inte ens webbplatsen funkar just nu… Men den som väntar på nåt gott, eller..?


Vid tio-tiden påbörjade jag dagens rensningar
Som sällskap hade jag  Mix Megapol med Madde och Tony. Bra musik och ett roligt radiopratarpar gjorde susen när ångesten ville sätta in. Det var svårt att inte tänka på vad jag gjorde den här lördagen för ett år sen – satt hos mamma på Motala lasarett.

Mitt på dan gjorde jag frukost, men jag hann bara äta två rostade mackor innan jag kom på att jag skulle erbjuda mig att hämta och skjutsa hem Fästmön. Hon jobbade nämligen delad tur idag. Att vila tre timmar på jobbet är inte helt optimalt. Anna såg trött ut och jag tror att hon uppskattade att få åka hem och vila ordentligt en stund. För egen del intog jag resten av frukosten på seneftermiddagen. Och när jag skjutsade tillbaka Anna till jobbet passade jag på att köpa hem lite smaskens till kvällen. Det är ju ändå lördag.


Eftermiddagen och kvällen fortsatte jag
rensningen av mitt hem. Mycket mer är inte att säga om det än jag redan har sagt. Vidare tog jag reda på gårdagens torra tvätt. Det som kunde läggas in i lådor hamnade där, medan en gedigen hög kläder ska strykas. I morrn, kanske. Klockan var närmare 19 än 18 när jag micrade min matlåda med pasta och kycklingfärssås. Det var en ganska lagom portion – för lunch – så jag tog lite ost och kex och druvor till dessert samt ytterligare ett glas vin.


När jag hade gjort det sista jag hade planerat att göra 
hällde jag ner mig i bästefåtöljen. Lördagsgodiset hällde jag i en skål. Med TV:n på som sällskapsljud läste jag. Kollade på nån brittisk deckare, men annars var det mest ointressanta program för mig. Klockan är nu strax över halv elva på kvällen. Om jag fick bestämma skulle jag gå och lägga mig. Med min bok på gång. För att jag inte ska vakna klockan fem i morgon bitti får jag tvinga mig att sitta uppe i bästefåtöljen en stund till. I morgon väntar arbetsrummet/biblioteket. Det lär ta en stund, men jag måste spara lite tid till strykning. Sen är det måndag och då får jag vila upp mig (!) på jobbet igen. Nu avslutar jag den här lördagen med… min bok.

Lördagsmys med kaffe bok godis druvor och ljus

Lördagsmys med kaffe på maten, min bok på gång, godis, druvor och ett tänt ljus som doftar nytvättat…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Musik, Personligt, Radio, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.