En första rensning: Duschrummet, toan och badrummet


Ett inlägg om livet inför en flytt.


 

Fullmåne

Månen var full – och det är snart även gropsoprummet. Med mina sopor…

Det blev lite mer tid för rensning på onsdagskvällen, men det går mycket långsammare än jag hade trott. Jag gick lite tidigare (en kvart) från jobbet och kvällsmaten blev enkel. Fast det är det här med rensningar och sopor som ska bäras till soprummet när en bara har två armar och två ben… Det tar liksom tid. Jag såg fullmånen många gånger under kvällen, om jag säger så…

Duschrummet/toan blev det första jag angrep. Där finns en hög och smal hylla som innehöll allt från halvtomma flaskor med diverse innehåll till handdjukar. Jag kastade mycket. Det som återstår nu är lite av Fästmöns grejor – jag vill inte kasta nåt innan hon har gått igenom. Några få handdukar lämnade jag kvar samt en del saker som jag använder dagligdags. Tanken är att det sen ska gå snabbt att slänga undan grejorna vid fotografering och visning.


Därefter behövde jag göra paus för kvällsmat. 
På tisdagskvällen hade jag köpt ett gott lingonbröd som jag skar upp av och åt med ost på och mjölk till medan jag läste några sidor i min bok på gång.

Kvällsmat mjölk och macka och boken Viskaren

Kvällsmat för kropp och själ.


Med förnyade krafter grep jag mig sen an badrummet. 
Jag slängde nästan allt som stod på badkarskanten eller på en hylla över karet, utom Annas grejor. Badrumsskåpet rensades ovanpå och på den lilla utvändiga hyllan. Sist gav jag mig på hyllorna där jag kastade en hel del och sparade vissa saker på andra platser. Kvar i hyllorna står sånt som jag behöver använda då och då som paket med linser, glasögon, behållare för näsdukar och topz med mera. Och så några handdukar. En del prylar härifrån gick i kasse nummer två som ska till återvinning, till exempel oanvända tvålar och handdukar som är OK, men som jag har överflöd av. Vissa städgrejor fick jag in i städskåpet, andra i linneskåpet och ytterligare några småsaker hamnade i förrådet.


Slutligen fick mina krukväxter vatten 
och även jag tog mig vatten över huvudet i form av en dusch. Det var ljuvligt! Nästa rum som angrips blir nog… köket och gästrummet.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.