Mitt bokår 2017: Spänning i september


Ett inlägg om böckerna jag läste i september.


 

Oj… Redan oktober… September månad har verkligen sprungit förbi mig. Det har varit mycket att göra på jobbet och i privatlivet händer det också en hel del. Men se läsa slutar jag aldrig med. Jag har fortfarande alltid minst en bok på gång. Det blev emellertid inte lika många böcker lästa i september som augusti, fast nio böcker är rätt OK med tanke på ”allt”.

Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

Septemberböcker 2017:

Unni Lindells bok Där Satan har sin tron Erin Kellys bok Lågor av hat Kristin Hannahs bok Viskar ditt namn

Anne-Marie Schjetleins bok Döden kvittar det lika Roger Rosenblatts bok Att rosta bröd Margaretha Sturessons bok Om det så skulle kosta mig livet

Pertti Spets bok Mystikern på Karlaplan Emelie Schepps bok Pappas pojke Stefan Åbergs bok Kärleken kommer och kärleken går

Av septembers nio lästa böcker var knappt hälften spänningslitteratur, det vill säga deckare, psykologisk thriller eller nåt ditåt (Där Satan har sin tron, Lågor av hat, Döden kvittar det lika, Pappas pojke). En bok var inte skönlitterär (Mystikern på Karlaplan) och en bok var självbiografisk (Om det så skulle kosta mig livet). Sex av böckerna var skrivna av nordiska författare (Där Satan har sin tron, Döden kvittar det lika, Om det så skulle kosta mig livet, Mystikern på Karlaplan, Pappas pojke och Kärleken kommer och kärleken går). Två av böckerna var relationsromaner (Viskar ditt namn och Kärleken kommer och kärleken går).

Sex av böckerna fick jag. Två av dessa var från jobbet (Viskar ditt namn och Om det så skulle kosta mig livet), en fick jag efter mamma (Att rosta bröd) och tre fick jag för recension (Döden kvittar det lika, Mystikern på Karlaplan och Kärleken kommer och kärleken går). Tack!

En bok köpte jag second hand (Lågor av hat) och två böcker köpte jag helt nya (Där Satan har sin tron och Pappas pojke).

Högsta Toffelomdöme fick två av böckerna (Att rosta bröd och Pappas pojke). Högt omdöme fick sex av böckerna (Där Satan har sin tron, Lågor av hat, Viskar ditt namn, Döden kvittar det lika, Om det så skulle kosta mig livet och Mystikern på Karlaplan). Medelbetyg fick en bok (Kärleken kommer och kärleken går).

Sammanfattningsvis var det mycket spänning i september och många bra böcker, trots att få fick högsta omdöme. Månadens bästa bok var utan tvekan Pappas pojke.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Familj, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mitt bokår 2017: Spänning i september

  1. annanilssonspets skriver:

    Jag stendiggar Schepps böcker, men denna har jag kvar !

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.