Fredagen den 29 september 2017: Klarvaket


 Kära dagbok…

USBsticka

Så liten, men innehåller så mycket plats.

Så mycket sömn blev det inte i natt, men jag var übertrött när jag gick och la mig klockan 22, nästan direkt efter sista avsnittet av Loch Ness. Tankarna flyger och far i huvudet och även om jag somnade genast, vaknade jag sen mitt i natten. Klarvaknade. Det var så omöjligt att somna om att jag läste en stund. Och grubblade. Gör jag rätt???

På fredagar kommer mitt nyhetsbrev ut och det var inget undantag den här veckan. Innan dess fick jag hjälp med min nya jobbdator som beter sig lite underligt. Och så fick jag ett nytt minne. Ja, inte i huvudet utan i form av en liten USB-sticka. Då menar jag verkligen liten… Ändå har den så mycket plats att jag ska ta en eftermiddag framöver och jobba hemifrån för att se om jag har sparat några av bilderna som försvann vid uppgraderingen. För ja, de försvann och de går inte att återskapa, har jag fått veta. Nu är det ingen idé att gråta över spilld mjölk. Det som gäller är att börja om, leta, kanske hitta och skapa ett nytt bildarkiv – och för säkerhets skull även spara det på USB ifall inte säkerhetskopieringen funkar…

Arbetsdagen har också innehållit en del texttvätt, jobb med intranät, skrivande och sånt vanligt. Ryggen är tack och lov bättre, men i stället undrar jag om jag inte har en förkylning på gång. Det har jag inte tid med!!! Gårdagens ryggont kan vara en indikering på en infektion… Och dessutom gör höger fotfan ont. Gammeln härjar…

Kyckling med dragonsås

Dagens lunch var det förhoppningsvis lite kraft i.

∼ ♦ ∼

Två lediga dagar ligger framför mig och jag ska tillbringa dem med FästmönVi har vuxlig helg i helgen, vilket innebar att vi båda är lediga och att Anna är barnfri. Fast fri från barnen på riktigt är hon ju förstås aldrig – hon är ju mamma. Våra planer kan jag inte säga så mycket om, men ett ärende i stan väntar. Mycket har hängt på ett besked. Ett positivt sådant kom i eftermiddags.

∼ ♦ ∼

Oavsett allt, nån BOKMÖSSA är jag inte på i alla fall! Jag tycker att folk är lite tjatiga i sociala medier…

Bokmössa selfie

Vadå BOKMÖSSA???

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier, Trams, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.