Torsdagen den 28 september 2017: Käpprätt åt..?


 Kära dagbok…

Käppar

Bara det inte går käpprätt åt…

Så mycket vila som jag hade hoppats på blev det inte igår kväll. I vart fall blev det ingen läsning. När jag sen stupade i säng somnade jag på fem minuter. I natt hade jag kramp i ena foten, så sömnen blev sönderhackad och jag har varit mycket trött idag.

Jag har haft svårt att koncentrera mig på jobbet idag. Mitt nyhetsbrev måste bli färdigt för publicering i morgon förmiddag och jag har jobbat en del med det. Tankarna gick emellertid mest till kvällens besök och det runt omkring. Katastroftänket lurar bakom hörnet, bara det inte går käpprätt åt… Samtidigt känns det bra att resonera med Fästmön, vi är väldigt vuxliga och stabila i det här. För den som är väldigt nyfiken avslöjar jag inte mer än att familjen går först. Men jag har efter kvällens besök fått mycket att fundera på och skriva om – fast inte här.

Block penna mapp

Jag funderar gärna med penna och pappar just nu.

∼ ♦ ∼

Det var en grå dag idag och så kallt på kontoret att näsan började rinna. Jag fick värma mig med en riktig go-lunch från Feiroz. Jag måste säga att jag blir mer och mer förtjust i maten där. Fazerhaket i huset får andra gärna besöka, jag gör det inte om jag inte måste. De kan inte ens presentera aktuella menyer på sin webbplats – vem vill läsa förra och förrförra veckans menyer, liksom? – och det gör ju inte att en blir lockad att spontanäta där när en är matkrånglig som jag.

 Kyckling

Go-lunch! (Visst ser den halvätna kycklingbiten smaskig ut? Jag är väldigt duktig på att ta matbilder.<== ironi)

∼ ♦ ∼

Kallejacka

Kalle och jag är irriterade.

Tillvaron är full av små irritationsmoment. Ett av dem har varit att jag i en månad har väntat på del två i en trilogi böcker som jag ska få recensera. Författaren, som var den som först tog kontakt med mig, via Instagram, har lovat att ordna det hela med förlaget, som i ett första bokpaket klantade sig och bara skickat del tre. Förlaget i sin tur verkar helt ovetande om detta när jag försöker kommunicera med dem. Svåra att få tag i är de också och inte vill de kommunicera om recensionsböcker via direktmeddelanden som bara personen på förlaget och jag ser på Instagram heller. Idag lyckades jag få iväg ett mejl, men ärligt talat är det sista försöket nu. Sen skiter jag i det här, på ren svenska. För hur svårt kan det vara att dels läsa innantill, dels kommunicera? Eh, ja, fast vi vet ju att kommunikation är svårt, är det nån som ofta brukar skriva…

Som grädde på moset skrek ryggen till på eftermiddagen, så det första jag fick göra när jag hade kommit hem var att lägga mig på köksgolvet med fötter och ben upp på en köksstol. Det kändes lite bättre efteråt, men det är så typiskt att ryggen ska bråka just nu när jag inte har tid med krämpor.

Tofflan på golvet

En stund på golvet. Ja, det syns att jag har ont.

∼ ♦ ∼

Och så slutligen… Att få tips som stöttande anhörig är bra, men hur tänkte rådgivaren här? Punkt ett och tre är tämligen motsägelsefulla, tycker jag. Planera och ta en dag i taget… (Tipsen var införda i veckans UppsalaTidningen.)

Tips till dig som är anhörig

Men vad menas – planera (punkt 1) och samtidigt ta en dag i taget (punkt 3)?

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Ironi, Jobb, Krämpor, Mat, Media, Personligt, Sociala medier och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Torsdagen den 28 september 2017: Käpprätt åt..?

  1. Punkt 1,3 och 4 hänger väl lite ihop tycker jag. Man kan planera men vara bredd på att saker och ting ändras och så får man anpassa sig efter det

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.