Söndagen den 24 september 2017: Litterär söndag med viss hetta


 Kära dagbok…

Boken Kärleken kommer och kärleken går och kaffe på sängen

Jag helgade vilodagen med kaffe på sängen och läsning.

Jo jag veeet. Jag borde ha gått ut idag. Och det gjorde jag faktiskt, men bara till Tokerian för att köpa mjölk, pålägg och dessert. Jag borde ha tagit en promenad eller nåt. Det var så förvånanasvärt varmt ute. Fast det är inte så kul när en ska trampa iväg själv, tycker jag. Dessutom gillar jag att vara hemma när jag är ledig. Läsa böcker, till exempel. Jag lyckades sova mer eller mindre ända fram till klockan 8.30 i morse. Som vanligt fixade jag kaffe och tog med in till sängen där jag låg och läste till klockan tio. Är en ledig så är en och vilodagen ska helgas.

Så småningom gjorde jag lite nytta här hemma också. Motviljan var stark, men badrummet och duschrummet/toan städades. Jag tog reda på en del tvätt från igår, men även om allt var rent var långt ifrån allt torrt. Det blev ett streck i räkningen, för jag hade behövt tvätta ytterligare en maskin idag. Eftersom det är begränsat med ställen att hänga upp tvätt på tork får jag helt enkelt vänta till i morgon för att köra en maskin vittvätt.

Boken Kärleken kommer och kärleken går kaffe och dumlekolor

En eftermiddag i läsfåtöljen.

Eftermiddagen tillbringade jag till stor del i läsfåtöljen där jag läste ut en bok jag fått för recension. Nu ligger bara en bok i recensionshögen, men jag väntar på en bok i samma serie som ska läsas först. Det tycks vara svårt för förlaget att få till ytterligare ett bokpaket när det som kom endast var fullt till 50 procent. Däremot verkar förlaget inte ha några problem att mejlbomba mig med reklam… Mejl från mig till förlaget studsar emellertid. Ärligt talat… om jag var författare skulle jag nog fundera både en och två gånger om jag inte skulle byta förlag. Som recenset ska jag emellertid försöka att inte låta strulet påverka de kommande recensionerna, för det är ju inte författarens fel. Dessutom är det böckerna som ska bedömas, inte förlaget.

Böckerna Kärleken kommer och kärleken går och Begrav dina döda

Bokbyte från relationsroman till kanadensisk mysdeckare.

Bokbytet i eftermiddag gick från en relationsroman till en deckare som jag själv köpt nu i september. Jag måste varva recensionsböckerna med sånt jag själv väljer att läsa, för att få lite balans. Louise Pennys böcker om kommissarie Armand Gamache är en sorts kanadensiska mysdeckare som jag gillar skarpt. Totalt har hon gett ut tretton böcker i serien, på svenska finns sju och den jag läser nu är den sjätte i serien. Bra att ha böcker att längta efter! Om jag nu inte vill köpa och läsa resten på engelska förstås… Det har blivit dåligt med engelskaläsningen på sista tiden. Ännu återstår en bok inköpt i London i somras i TBR-hyllan*, men det är inte en roman. Kanske sparar jag den till… julledigheten?

∼ ♦ ∼

Jag tror att jag tog slut på matlagningskrafterna alldeles igår, så till söndagsmiddag blev det helt enkelt soppa och smörgås. I kylen stod två förpackningar Keldasoppor med passerat bäst före-datum, en tomatsoppa, en Thaisoppa. Jag valde Thaisoppan och det var inget fel alls på den – mer än att den var stark. Ja, soppan var så het att tårarna trillade, halsen sved och näsan rann. Märkligt, jag som inte brukar ha problem med att äta stark mat. Det blev inte bättre än att jag behövde kyla ner mig med glass till dessert lite senare.


Jobbväskan är framtagen och packad, 
rena kläder framhängda, september månads räkningar är betalda och jag är redo för en ny arbetsvecka. På tisdag kväll, som för övrigt är mina föräldrars bröllopsdag, blir det inte bara veckohandling utan även bonustid med Fästmön på utflykt i environgerna, men med gott avstånd från Slummen i New Village där hela bollhavet stormar och det röks konstiga saker och odlas mystiska svampar, wink, wink, nudge, nudge**.

∼ ♦ ∼

*TBR-hyllan = hylla med olästa böcker, på engelska To Be Read
**wink, wink, nudge, nudge = blinkningar och puffar i sidorna


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.