Ett rött vin: Villa Puccini Governo 2016


Ett inlägg om livet.


 

Villa Puccini Governo 2016

Fylligt, fruktigtt och prisvärt.

I kväll hade jag planerat att laga pasta med sås på kycklingfärs, tomater och rödvin, bland annat. Jag sökte på en del av de viner som fanns i vinskåpet och kom fram till att Villa Puccini Governo 2016, inköpt förra helgen, skulle passa bra till maten. Lämplig mat till vinet är just pasta med smakrika såser, till exempel bolognese och pesto och en får väl säga att det jag svängde ihop var en version av bolognese. Det passar även till lagrade ostar, grillat kött, tomaträtter, kalv och högrev.

Vinet var en specialutgåva som jag hittade på Systembolaget på Stormarknaden för 99 kronor. Inget dyrt vin, med andra ord, så frågan är om det höll ända fram.

 

Governo sägs påminna om Amarone- och Ripassoviner. Liksom Ripasson jäser Governon två gånger. Vinet är gjort på druvorna sangiovese, ciliegiolo och cabernet sauvignon. Det är fylligt och fruktigt – och precis som namnet antyder en hyllning till operakompositören Puccini.

Så här läser jag hos Nigab om vinets smak och doft:

”[…] generösa aromer av körsbär, björnbär och vanilj. Fylligt med smak av körsbär, vanilj, choklad och lakrits […]

Jag håller med om att vinet är både fylligt och fruktigt. Det passar alldeles utmärkt till min pastasås som är kryddig och syrlig av tomat och vin. Eftersmaken är ganska kort, men medan vinet befinner sig i munnen är det väldigt smakrikt. En antydan av choklad noterar jag, vaniljsmaken dominerar aningen för mycket.

Det här är ett prisvärt vin som passar utmärkt till pasta. Toffelomdömet blir högt.


Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.