Ett vitt vin: Madame Cuvée Chardonnay 2015


Ett inlägg om ett vitt vin.


 

Cuvée Madame Chardonnay 2015

Surt, snudd på bittert.

Fisk och skaldjur kräver vitt vin. Och jag föreslog Fästmön att vi skulle äta räkor till lördagsmiddag. Ingen av oss är jätteduktiga på vita viner och båda föredrar röda. Det blev en tur till Systembolaget. Anna föredrar vita viner med citrussmak, jag gillar torra vita viner som ska vara väl kylda. Vi brukar ofta hitta en hyfsad kombo. Medan jag köpte fyra italienska rödingar slog Anna till på en flaska Madame Cuvée Chardonnay 2015. Vinet finns även i rosé, för den som gillar sånt. Det kostade 99 kronor.

Vi skalade räkor vid bordet och gjorde räkmackor på vitt bröd. Övriga tillbehör var citron, limeaioli, sallad, dill, kokt ägg och Brieost. Vinet var bra kylt i glasen.

Så här skriver Systembolaget om vinets smak och doft:

”Fruktig smak med inslag av gröna äpplen, örter och citrusskal. […] Fruktig doft med inslag av vinteräpplen, örter och citrusskal.

Jag tyckte att vinet var otroligt surt, snudd på bittert och hade faktiskt ganska svårt att få ned det enda glas jag drack. För den skull var vinet inte dåligt, utan troligen var det Brieosten och den färska citronen som tillsammans med vinet skapade det bittra. Att sippa vinet enbart till räkor hade säkert varit bättre.

Toffelomdömet blir lågt.

Rosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Det här inlägget postades i Epikuréiskt, Familj, Personligt, Vin och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.