Iskalla måndagen 2017: Näbbigt, naivistiskt och nystädat


 Kära dagbok…

Det var en kall dag idag. Faktum är att dagen var iskall – på jobbet, mest. Utomhus var det runt 14 grader. Det var nog inte mycket varmare inomhus. Eftersom de flesta av oss sitter stilla vid datorerna och jobbar blev fingrar och nästippar iskalla. På mitt kontor var det ändå hyfsat varmt så länge jag hade dörren stängd. Det hade jag större delen av dagen eftersom jag jobbade med att göra en delvis juridisk text begriplig för normalbegåvade svensktalande läsare. Texten ska sen översättas till engelska också – vi är ett tvåspråkigt universitet. Jag hade ett kort och bra möte med en person som jag hoppas kunna dra in i det arbetet.

Ring på hand

Kallt om händerna idag.


På eftermiddagen kom ett massmejl till oss som jobbar i huset
om att det är kallt och vad det beror på (nån sorts provkörning av värmen). Näbbig som jag är svarade jag att vi vet att det är kallt, men att vi vill veta när det blir varmt. Sen sprang jag lite i korridoren för att få upp värmen och snubblade över ett… naivistiskt, men fullt begripligt, konstverk.

Naivistisk konst på jobbet - blyertsteckning av en nalle

Naivistisk konst funnen på golvpapp på jobbet när jag sprang i korridoren för att bli lite varm.


Utomhus var det grått och blött.
Jag var trött i morse trots tidig sänggång igår. Kanske behöver jag kolla ett och annat värde och eventuellt fylla på med nån vitamin. I vart fall behöver jag förnya mina recept och i dessa ingår ett par läkemedel som jag ser som vitaminer. Sen äter jag en tablett om dagen för mitt bråck på magmunnen. Den medicinen plus vitaminerna får jag äta livet ut. Jag petar inte i mig läkemedel i onödan, men jag vet att jag behöver äta just de här medicinerna. För ett par år sen skulle jag göra en undersökning av magen och var tvungen att vara medicinfri i två veckor innan undersökningen. Det tog tre dagar innan jag började kaskadspy helt okontrollerat. Och så kan en ju faktiskt inte ha det.

Vegetarisk moussaka

Väldigt vegetarisk moussaka blev det till lunch.

På lunchen åt vi på Restaurang Segerstedt. Vi frös så jäkligt att vi inte ville sticka istappsnäsorna utomhus. Idag fick vi ingen föreläsning, men däremot uppmanade personalen oss att mejlbomba Fazer med synpunkter, till exempel om att det inte finns salladsassietter. Kollegan S och jag påtalade då att vi inte bara saknar veckomenyer utan även kontakt med webbsidan som ju har legat nere sen förra veckan.

På eftermiddagen skrev jag några rader till Fazer. Undras om de kontaktar mig… En fick klicka i en ruta om en ville bli kontaktad. God mat var det i alla fall idag. Jag åt en väldigt vegetarisk moussaka, som tyvärr snabbt blev kall på grund av inomhuskylan.

∼ ♦ ∼

Höstvädret fortsatte hela dagen och kvällen. När jag kom hem till Slummen i New Village, som märkligt nog ökat i värde sen förra månaden, hade golvet i trappuppgången äntligen städats. Det skulle ha städats förra veckan och eftersom lappen om städningen var borttagen trodde jag att det var klart och la ut min dörrmatta igen. Det skulle jag visst inte ha gjort… Mattan hängde på räcket och skitade ner hos dem under. Men, inte mitt problem om bostadsrättsföreningen inte kan ge korrekt information.

Jag fick ge mig ut direkt till soprummet med två stinky bags från helgen. Råa kalkonrester luktar inte gott. Nu ska jag ta hand om lite ren och torr tvätt innan jag tar mina kvällsmackor och läser. Klockan 21  visar SvT 1 andra delen av Lita på mig och den ska jag förstås se. GW:s mord, som går samtidigt på TV4, spelar jag därför in.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Trams, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.